HGS 17 Eylül'de başlıyor

HGS 17 Eylül'de başlıyor

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) 17 Eylül günü saat 00.00’da uygulamaya başlıyor.

İstanbul başta olmak üzere otoyol ve köprü gişelerinde trafiğin akışını hızlandırmak için uygulanacak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) 17 Eylül günü saat 00.00’da uygulamaya başlıyor. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği HGS, ilk etapta tüm PTT şubelerinden 5 lira karşılığında satın alınabiliyor. OGS ve KGS ise zamanla uygulamadan kaldırılacak.

Birçok banka tarafından 40 ila 60 liraya satılan OGS’nin yerini 5 liraya satılan HGS'ler alacak. Cihazın içinde bir çip olacak ve çipe sürücü ve araç bilgileri yüklenecek. PTT şubelerinden alınabilecek olan HGS’ler yine PTT şubeleri başta olmak üzere benzin istasyonları, marketler hatta bakkallar da bile doldurulabilecek. Araç ve sürücü bilgilerinin yer aldığı HGS, radyo frekansı ile çalışacak, ruhsat sahibinin imzası olmadan ise satın alınamayacak. Bu nedenle şirket araçları için satın alacakların ruhsat sahibinin imzasını alması gerekiyor.

Yeni sistem için PTT şubelerinde çalışanlar tam gün mesai yapıyor. PTT görevlisi Cihan Bağatur vatandaşların HGS’ye ilgili olduğunu ve yoğun satışın devam ettiğini söyledi. Tarih vermemekle birlikte önümüzdeki dönemde OGS ve KGS’nin yürürlükten kalkacağını belirten Bağatur yeni uygulamayı şöyle anlattı: “HGS iki nüshadan oluşmaktadır. Biri camın önüne, diğeri ise ruhsatın arka kısmına yapıştırılacak. İlk etapta HGS’ye en az 30 lira yüklenebilir. HGS kart bedeli ise 5 liradır. Kartlı HGS ise 15 lira. Yeni uygulama araçlara göre sınıf sınıf ayrılıyor. Geçişler Pazartesi’nden itibaren başlıyor. İlk etapta PTT’nin tüm şubelerinde yüklenebilecek.” dedi.

HGS’nin trafiğin rahatlaması açısından iyi olacağını ifade eden Ahmet Topçu KGS sisteminde bekleme olduğunu, OGS’nin de güzel bir sistem olmasına rağmen, HGS’nin daha iyi olacağını umduğunu dile getirdi.

Uygulamanın ardından karayollarındaki OGS ve KGS ekipmanları zamanla HGS'ye dönüşecek. Bu arada Türkiye´de yaklaşık 2 milyon 800 bin OGS, 8 milyon da KGS kullanıcısı bulunuyor.

Çalışmaları tamamlanan HGS 17 Eylül Pazartesi günü saat 00.00 başlanacak. CİHAN
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.