Sen misin polise kimlik soran

Sen misin polise kimlik soran

İstanbul Kartal'da emniyet şeridinde kendilerinden yol isteyen sivil polis ekiplerince dayak yediklerini öne süren 2 kardeş polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ümit ve Niyazi Karagöz kardeşler, "Yol isteyen polislere kimlik sorduğumiz için darpedil

Kartal'da emniyet şeridini kullanan sivil plakalı polis aracındaki polise kimlik soran Ümit Karagöz ve kardeşi Niyazi Karagöz, polisin telefonla arkadaşlarına haber vermesi üzerine olay yerine gelen 15 polis tarafından feci şekilde dövüldüklerini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aralarında resmi üniformalı polislerin de bulunduğu kişilerin "polise kimlik sormak neymiş sana göstereceğiz" diye bağırdıklarını iddia eden Ümit Karagöz, "13 ve 15 yaşlarındaki yeğenlerimin gözü önünde bize tekme ve yumruk attılar. Yere yatırıp kelepçeleyip elimize bastılar. Şikayetçi olmamamız için tehdit edip kağıt imzalattılar" diye konuştu.

ARAÇTAN İNİP SALDIRDILAR

Kamyon şoförü olarak çalıştıkları firmadan iş dönüşü yeğenleriyle birlikte Samandıra-Kartal Bağlantı yolundan Yakacık'a gitmeye çalışan Ümit Karagöz ve kardeşi Niyazi Karagöz, trafiğin tıkalı olması nedeniyle emniyet şeridine girdi. Bu sırada arkalarından gelen sivil plakalı Fiat Doblo marka bir aracın şoförü yol istemek için siren çaldı. Bunun üzerine, araca yol veren kardeşler sürücü yanlarından geçerken polis kimliği olup olmadığını sordu. Sürücü de, Karagöz kardeşlere polis kimliğini gösterdi. Sivil polis daha sonra emniyet şeridinden yoluna devam etti.

Ümit ve Niyazi Karagöz'ün aracı, bir süre sonra sivil polis ekibi tarafından durduruldu. Otomobili yol kenarına çektiren sivil polis memuru telefonla arkadaşlarına haber verdi. Aralarında resmi polislerin de bulunduğu 15 kişinin araçlardan iner inmez tekme tokat saldırdıklarını öne süren Ümit Karagöz, 'Bizi yere yatırdılar tekmelediler. Polis merkezine götürürken otomobilde de yumruk attılar. Hastaneye gittiğimizde doktor sağlam raporu vermedi. Bunun üzerine polisler hastaneden çıkınca şikayetçi olmayacağımıza dair kağıt imzalattılar. Bizi bir hafta takip edeceklerini uslu durmamız gerektiğini söylediler." diye konuştu.

ADLİ TIP DARP RAPORU VERDİ

Ümit Karagöz ve Niyazi Karagöz olayın ertesi günü Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kendilerine saldıran polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığın Kartal Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk ettiği kardeşler darp raporu aldı. Ümit Karagöz, şikayet dilekçesinde kendilerinin ve ailelerin başlarına bir şey gelmesi halinde İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü'nün sorumlu olacağını öne sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.