"İstanbul-Köln kardeşliğinin" 20. yılında Almanya'da İstanbul ezgileri

"İstanbul-Köln kardeşliğinin" 20. yılında Almanya'da İstanbul ezgileri

Hollanda'nın Rotterdam kentiyle 2005'te imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünü bu ülkeyle yaşanan gerginlik üzerine iptal eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Almanya'nın Köln kenti ile "kardeşliklerinin" 20. yılını bir konserle süsledi

KÖLN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1997'de Almanya'nın Köln kenti ile imzaladığı "Kardeş Şehir" protokolünün 20. yılı düzenlenen konserle kutlandı.

Almanya'nın Köln kentinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi TSM Kent Orkestrası'nın sahne aldığı konsere Türklerin yanı sıra çoğunluğu Alman müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Gökhan Karcebaş yönetimindeki orkestra, solist Sadiye Erimli, klarnette Altan Gözetlik, kanunda Turgut Özüfler, viyolada Önder Gülfidan, ritimde Kemal Dikici ve Fatih Yıldırım ile Hicaz, uşşak ve nihavent makamlarında eserler icra etti.

"Ada sahilleri", "Kadifeden kesesi", "Bir dalda iki kiraz", "Ah İstanbul", "İstanbul karşılaması" gibi tanınmış eserlerin icrası sırasında salondaki Türk müzikseverler hep bir ağızdan, Almanlar ise alkışlarıyla tempo tutarak soliste eşlik ettiler.

Yunus Emre Enstitüsünün Köln'deki Rautenstrauch-Joest Müzesi’nde düzenlediği konsere Köln İstanbul Kardeş Şehir Derneği ile Köln Anakent Belediyesi destek verdi.

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrı, 15 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısında ele alınmıştı. İBB Meclisi, İstanbul ile Hollanda'nın Rotterdam kenti arasında 2005 yılında imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünü oy birliğiyle iptal etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.