Şehir’de Kan Donduran Sempozyum “Katil Kim?”

Şehir’de Kan Donduran Sempozyum “Katil Kim?”

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Kulübü, Şehir Haber medya sponsorluğunda “Katil Kim ?” başlığı ile dikkat çeken bir sempozyum düzenliyor.

Bu dikkat çeken sempozyumda kasten öldürme suçu psikolojik, sosyolojik ve hukuki boyutlarıyla incelenecek. Program kapsamında ilk olarak Türkiye’de kasten öldürme suçlarının alt yapısını oluşturan sosyolojik sebepler ünlü sosyolog Prof. Dr. Ferhat Kentel tarafından açıklanacak ardından bu suçların işlenmesine zemin hazırlayan ekonomik, politik, dini ve örfi etkenler ve toplumun bu suçlara ve suçlulara bakışı üzerinden kapsamlı bir şekilde işlenecek.Sempozyumun ikinci konuşmasında suçların temelinde yatan psikolojik sebepler Prof. Dr. Gökhan Oral tarafından açıklanacak ve suçluların geçtiği psikolojik süreçler ve suç işlenmeden önceki ve işlendikten sonraki tedavi yöntemleri üzerinden detaylı olarak incelenecek. Son konuşmada da bu sorunun hukuki boyutları Prof. Dr. Mahmut Koca tarafından açıklanacak ve Türk Ceza Adalet Sistemi’nin kesinlik, hızlılık ve şiddetlilik ilkeleri açısından sorgulanması ve bu kapsamda verilen cezaların caydırıcılık kapasitesinin yorumlanması üzerinden istatistiki veriler ışığında ele alınacaktır.

Özellikle Psikoloji, Sosyoloji ve Hukuk öğrencilerine yönelik olan program 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü 17.30 – 19.30 saatleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Sinema Salonu’nda gerçekleşecek ve herkesin katılımına açık olacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.