İstanbul'da yarım milyonluk vurgun

İstanbul'da yarım milyonluk vurgun

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp dolandıran bir şebekeye yönelik 7 aydır süren takibin sonucunda 13 ilçede operasyon düzenledi

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 ay önce başlattıkları çalışmalar neticesinde, İstanbul'da faaliyet gösteren şebeke üyelerinin, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis, savcı ve asker olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığını belirledi.

Polis ekipleri, teknik ve fiziki takibi sürdürürken geçmişe yönelik incelemeler de yaptı. Şebeke üyelerinin, kendilerini polis olarak tanıtıp aradıkları 27 kişiyi, "banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve suçsuz olduklarının ortaya çıkması için belirli bir miktar para yatırmaları gerektiğini" söyleyerek, 552 bin lira dolandırdığı ortaya çıkarıldı.

Şebeke üyelerinin 13 ilçedeki farklı adreslerde saklandığını tespit eden polis, 11 Haziran'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı.

Baskın yapılan adreslerde 4 dizüstü bilgisayar, 2 hard disk, 4 cep telefonu, 1 micro sd card ve dolandırıcılıkta kullanılan çok sayıda hesap cüzdanı ve havale dekontu ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan 18 şüpheliden 4'ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 6'sı tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.