İstanbul Sinema Evi'nin 3'üncü yıl galası yapıldı.

İstanbul Sinema Evi'nin 3'üncü yıl galası yapıldı.

İSTANBUL (AA) - Faaliyetlerine online sinema eğitimi olarak başlayan eğitim ve üretim platformu İstanbul Sinema Evi'nin (İSE) 3'üncü yıl galası Fatih...

İSTANBUL (AA) - Faaliyetlerine online sinema eğitimi olarak başlayan eğitim ve üretim platformu İstanbul Sinema Evi'nin (İSE) 3'üncü yıl galası Fatih Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İSE eğitimcileri, öğrencileri, aileleri ve sinema dünyasından ismin katıldığı törende, İSE öğrencileri tarafından çekilen kısa filmler gösterildi.

Etkinlikte konuşan İSE kurucusu yönetmen Abdülhamit Güler, yıllardır sinema eğitimleri verdiğini ancak iki yıl önce müstakil organizasyona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Güler, İSE'nin bir eğitim ve üretim platformu olduğunu vurgulayarak, "Öncelikle her şeyi imece usulü yapıyoruz. Maddi, manevi her şeyi paylaşıyoruz. Öğrencilerimiz ile birlikte bir yükü omuzladık. Derslerden film çekimlerine kadar her aşamada yapılan bu paylaşımın bir benzeri yok. Paylaşarak ve yükü omuzlayarak yol almaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 6 kısa film çekildi ve her ay bir film çekmeye devam edeceğiz." dedi.

- "Bütün ülkeyi kapsayacak bir proje halini almasını umut ediyoruz"

Yeni dönem projelerinden de bahseden Güler, özellikle genç sinemacılarla yapımcıların projeleri paylaşma noktası olarak "Senaryo Bankası" oluşturacaklarını dile getirdi. Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senaryo Bankası sayesinde kıymetli çalışmalar tecrübeli isimlerin beğenisine sunulacak. 'Kısa Film Havuzu' projesiyle de fon oluşturulacak. Az ya da çok herkes bu havuza kaynak aktaracak. Şeffaf şekilde ilerleyecek olan süreçte kısa film projesi olan gençler bu havuzdan yararlanabilecek. Kooperatif ya da imece usulünün güncel versiyonu olacak. Uzun vadede bütün ülkeyi kapsayacak bir proje halini almasını umut ediyoruz."

Güler, "Temel Sinema Eğitimi", "Temel Senaryo Atölyesi", "Görüntü Yönetmenliği", "Kurgu", "Diksiyon", "Senaryo Geliştirme" eğitimlerinin çevrim içi ve yüz yüze devam ettiğini belirterek, yeni dönemde "Oyunculuk" ve "Kurgu Eğitimi" programlarının ekleneceğini ifade etti.

Katılımcılara sinema bileti ve İSE eğitimi hediyeleri sunulan etkinlik, eğitimci ve öğrencilerin toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.