İstanbul yağmura teslim oldu!

İstanbul yağmura teslim oldu!

İstanbul'da dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmura teslim oldu

 

İstanbul'da dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur su baskınlarına sebep oldu. Aşırı yağışın getirdiği akıntıları kaldıramayan kanallardan su fışkırdı.

Yağmur özellikle Sarıyer'de etkili oldu. Yoğun yağışı kaldıramayan kanalların rögar kapaklarından taşan sular, sokakları Göle çevirdi. Rögar kapağından çıkan yağmur suları, bir okulun bahçesini doldurdu. Yollardan araçlarıyla geçen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise Göle dönüşen yolda karşıdan karşıya geçerken zorlandı.

İŞTE YAĞIŞ MİKTARI

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre metrekareye Çatalca'da 164, Kilyos'ta 163, Terkos'ta 125 ve Sarıyer'de 110 kilogram yağış düştü. Yağış, Beykoz Tokatköy ve Sarıyer bölgelerinde su baskınlarına neden oldu.

İstanbul İtfaiyesi ve tüm birimler su birikintilerine müdahale etti. Yağışın artmasıyla birlikte İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri bölgelere sevk edildi. İtfaiye 69 personel, 27 araç, 14 motopomp, 6 dalgıç pompa, İSKİ 5 ekip 6 motopomp, Yol Bakım 3 Kombi, 3 mazgal ekibi, Atık Yönetim Müdürlüğü de 5 süpürge aracıyla bölgede çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca kuzey kesimlerde Çatalca çevresi, Sarıyer ve Beykoz'da etkili olan yağışlı havanın etkisini sabaha kadar devam ettirmesi bekleniyor.
 
 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.