İstanbul trafiğinde kar yağışı çilesi

İstanbul trafiğinde kar yağışı çilesi

İstanbul'da yoğun kar yağışının akşam saatlerinde soğuk hava ile birleşmesiyle kayganlaşan yollarda birçok sürücü zor anlar yaşadı. Karın en fazla etkileği ilçeler şunlar:

Alınan bilgiye göre, Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye'de bir çok araç buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Tuzlama ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen sokak aralarında sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Maltepe Piri Reis Caddesi'nde tuzlama çalışması yapılmayınca trafikte yoğunluk yaşandı. Buzla kaplanan yolda zincirsiz ilerlemeye çalışan araçsürücüleri zor anlar yaşarken, araçlar buzla kaplı yolda ilerlemekte güçlük çekti. Araçların çoğunda zincir takılı olmaması ve araçların patinaj yapması üzerine yaya haldeki vatandaşlar, araçlarınbagaj bölümlerine oturarak patinaj yapan araçsürücülerine yardım etmeye çalıştı.

Öte yandan, Maltepe polis ekiplerine ait polis otosundan yapılan ''Lütfen zincirsiz yola çıkmayalım, ya da kar lastiği alalım'' şeklindeki anonstan kısa bir süre sonra zincir takılı olmayan ve yokuş yukarı yolu çıkmakta zorlanan başka bir polis aracını vatandaşlar iterek ve üzerine çıkarak buzlu yolda ilerlemesini sağladı.

Öte yandan Küçükçekmece Halkalı Gümrük Yolu, İstasyon Caddesi, Bayramtepe güzergahlarında kar yağışı sebebiyle buzlanmalar oluştu. Yolların yokuş kısımlarında araçlar mahsur kaldı. Bu sırada arkada kalan araçların içindeki yolcular, araçlarından inerek, öndeki araçların ilerlemesine yardım etti.

İkitelli TEM Otoyolu'nda da yoğun kar sebebiyle trafikte aksamalar meydana geldi. Bazı sürücüler Mahmutbey gişelerini geçmeden geri döndü. Yoğunluğu gören sürücülerin ters istikametten ilerlemeye çalışması sonucu, trafikte sık sık aksamalar oluştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.