İstanbul'a en büyük hizmet kimin?

İstanbul'a en büyük hizmet kimin?

Topbaş'a öyle bir soru soruldu ki önce durakladı ardından da cevabını verdi. İşte Kadir Topbaş'ın cevabı;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bloomberg HT Gündem’e konuk oldu. Gülin Yıldırımkaya’nın “Tayyip Erdoğan mı İstanbul’a daha fazla hizmet etti, siz mi? Kim daha iyi başkan?” sorusuna kendisinin avantajlı olduğunu söyleyerek yanıt verdi. İşte Topbaş’ın yanıtı:

Tabii Sayın Başbakanımızın İstanbul Belediye Başkanlığında başlattığı yerel bir yönetim anlayışı var, Türkiye'de gelişen bir dönem, yeni bir sürecin başlaması gibi... Bu bizim için çok önemli bir yol haritası ve onun başlattığı çalışmaların biz devamını yapmaktayız. Ben şanslıyım çünkü kendisi başkan olduğu zaman hükümet farklı bir siyaset partideydi. İletişim kurmak kolay değildi. Bırakın onu, gelecekte farklı şeyler çıkmasın diye engeller teşkil etmekteydi. Örnek vereyim. Cendere deresi, burasını Sayın Başbakanımız istedi, oranın ıslahını yapmak üzere ilgili bakanlık ve hükümet vermedi. 'Biz yapacağız' dediler, proje yaptılar, Özel İdare Valiliği ihale yaptı ve müteahhiti halen yargıda, bitmedi. Sefaköy kavşağını yapmak istedi, ciddi bir sıkıntı vardı, çok zorlandı Başbakanım. Ben çok şanslıyım çünkü çok sık görüşebiliyorum. Bunu yanlış değerlendirilmesin diğer siyasiyetçiler tarafından, Sayın Başbakanımız Türkiye için bir şans. Ben partili olduğum için söylemiyorum tüm samimiyetimle söylüyorum. Heyecanı olan Türkiye'nin geldiği noktayı görebilenler ancak hissedebilirler. İstanbul'da açtığı kulvarlar var, Türkiye'de yaptığı çok önemli şeyler var.

Tabii onun yaptığı güzel işlere bizim de ilave olarak şartlarımız daha farklı olduğu için, daha fazla işler yapma imkanımız oldu. İstanbul herşeye değer. Napolyon'un dediği gibi dünya bir devlet olsa İstanbul başkent olurdu. Böyle bir şehirde yaşıyoruz, bunun sorumluluğuyla çalışıyoruz.

Etiketler :