İstanbul'da 5 bin polisle terör operasyonu

İstanbul'da 5 bin polisle terör operasyonu

İstanbul'da, sabahın erken saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde terör örgütlerine yönelik hava destekli operasyon düzenlendi.

26 İLÇEDE OPERASYON

Ekiplerin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda, 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 5 bin personel görev aldı.

39'SI YABANCI 98 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

İstanbul'da 5 bin polisle terör operasyonu VİDEO

IŞİD, PKK, DHKP/C

Edirne ve Bursa gibi çevre illerden destek için gelen Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen operasyonun; IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK terör örgütlerine yönelik olduğu öğrenildi.

140 ADRESE BASKIN

İstihbarat, Özel Harekât Şubeleri ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 140 adrese baskın düzenlendi.

Kent genelinde operasyon devam ederken, IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine mensup olduğu şüphesiyle; çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve bu kişilerin adreslerinde aramalar yapıldığı öğrenildi.

1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyon kapsamında, Bağcılar'da polisle çatışmaya giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekât polislerine içeriden ateş açıldı.

Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen bir kadının öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının da ele geçirildiği öğrenildi.

CANLI BOMBA EYLEMİ HAZIRLIĞINDAYDI

Öte yandan öldürülen şüphelinin Günay Özaslan olduğu belirlendi. Yetkililer, Özaslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtti.

13 İLDE 251 GÖZALTI

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada "Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.