İstanbul'da hava durumu bu saate dikkat!

İstanbul'da hava durumu bu saate dikkat!

İstanbul'da kar yağışı ve fırtına etkisini arttırarak devam ediyor. İBB, İstanbul için kritik fırtına uyarısı yaptı. Rüzgarın hızının saatte 100 km/s'ye kadar ulaşması bekleniyor.

İstanbul'da hava durumu karla karışık yağmur yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. İBB ve meteoroloji İstanbul için bir son dakika uyarısı daha yaptı. Fırtına şiddetini giderek arttıracak.  İstanbul'u etkisi altına alan yoğun yağış yerini fırtınaya bıraktı. Rüzgarın hızının saatte 100 km/s'ye kadar ulaşması bekleniyor.

Fırtınanın şiddetini en çok hissettirdiği yerlerden biri olan Boğaziçi Köprüsü'nde motosikletli sürücülerin geçisine güvenlik nedeni ile izin verilmiyor.

BU SEFERLER İPTAL!

Olumsuz hava koşulları nedeniyle;

ÜSKÜDAR-BEŞİKTAŞ seferleri, 

KADIKÖY-KABATAŞ seferleri ve

SARIYER-ANADOLU KAVAĞI ring seferleri iptal edildi. 

 

FIRTINA ETKİSİNİ ARTTIRDI!

İstanbul'da olumsuz hava koşulları etkisini sürdürürken, Kadıköy'de fırtına nedeniyle iki ağaç devrildi. 

Göztepe Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi'nde fırtınanın etkisiyle kökünden sökülen iki ağaç, park halindeki 34 GBC 62 plakalı otomobilin üstüne devrildi. Araçta hasar meydana geldi. Devrilen ağaçlar, belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Ekiplerin çalışması sırasında caddede trafik kontrollü olarak tek şeritten sağlandı.

screen-shot-2014-12-31-at-4.24.16-pm.png

İBB UYARDI!

İBB, İstanbul'daki kar kalınlığının 8 santimetre olduğunu ve barajlardaki doluluk oranının arttığını bildirdi.

hava-duurmu-i̇stanbul.jpg

Açıklama şu şekilde:

"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı yerini sulu kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışının bugün gün boyu aralıklarla kuvvetli yağacağı ve fırtına ile birlikte kar yağışının tipiye dönüşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (40 ila100 km/saat) eseceği öngörülüyor"

i̇stanbul-hava-durumu-2.jpg

i̇stanbul-hava-durumu-2.20141231112641.jpg

KAR KALINDIĞI ORANLARI

Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları:
Bayrampaşa, Esenler : 1-3 cm
Başakşehir, Hadımköy : 3-5 cm
Kağıthane, Alibeyköy, Sultangazi : 3 cm
Arnavutköy : 5 cm
Istırancalar : 40cm
Çatalca : 5 cm
Beykoz'un yüksekleri : 6 cm
Kartal, U. Mumcu : 7 cm
Tuzla, Sultanbeyli, Akfırat : 8cm

BARAJLAR DOLUYOR

"Alınan son yağışlarla birlikte İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 59.58'e ulaşırken 518 milyon m3 su bulunmaktadır.
Istırancalar, Pabuçdere, Kazandere barajlarında doluluk yüzde 100'e ulaşırken, Terkos yüzde 85, Alibeyköy yüzde 83, Ömerli yüzde 62, Büyükçekmece yüzde 35'e ulaştı"

hava--duurmu-i̇stanbul-2.jpg

İstanbul'un yüksek kesimlerindeki bazı ilçelerde kar yağışı, bazı ilçelerde ise sağnak yağmur etkisini sürdürüyor. Tipi, sağnak ve kar yağışı İstanbul'da yarın da devam edecek...

Fırtına hızını yavaşlattı... Kuzey Ege ve İstanbul'da rüzgar 30-35 km'lerde hızında...  Ancak öğle saatlerine doğru yağışın en kuvvetli haline çıkması bekliyor. İstanbul'da saat 12.00 civarında yağış en yüksek miktara ulaşacak. İlerleyen saatlerde ise azalacak.

AKŞAM SAATLERİNDE ETKİSİ SÜRDÜRECEK

Akşam saatlerinde de etkisini sürdürecek yağışların yarın sabahın ilk saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Soğuk hava da yarın kısmen etkisini yitirecek ancak karla karışık yağmur devam edecek.

İlerleyen günlerde sistem soğuğuyla birlikte doğuya gidecek. Ayın 5'i ya da 6'sından sonra bu çapta bir soğuk hava daha bekleniyor..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.