İstanbul'da iki isim yarışıyor

İstanbul'da iki isim yarışıyor

Ak Parti İstanbul İl Kongresi Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılıyor. Aziz Babuşcu ve Metin Külünk'ün yarıştığı seçimde salonda tansiyon yüksek.

 AK Parti'de gözler, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda devam eden İstanbul İl Kongresi’nde... Ak Parti İstanbul İl Kongresi'ne bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da katılıyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için ilk kez iki aday yarışacak. Bu isimlerden biri genel merkez ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın desteğini alan mevcut İl Başkanı Aziz Babuşcu, diğeri ise 29 Mart’ın başarısızlığını hatırlatarak 2011’de AK Parti’yi başarıya taşıyacağını ileri sürüp “Ben de varım” diyen eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Metin Külünk.

SALONDA TANSİYON YÜKSEK

Öte yandan, kongreye mühürlü davetiyesi olmayanlar alınmadı. Adaylardan İl Başkanı Aziz Babuşçu, taraftarlarına mühürlü davetiye dağıtıldığını öne süren Metin Külünk'ün taraftarları, salona alınmalarının engellendiğini savundu.

Aziz Babuşçu konuşma yapmak için kürsüye geldiğinde salonda bazı protesto sesleri yükseldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da partisinin İstanbul İl Kongresi'nde konuşma yapıyor.

 

Mali müşavirlik yapıyor

 

Trabzonlu. Marmara Üniversitesi (MÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu, halen mali müşavirlik yapıyor. İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği ile MÜ Mezunları ve Mensupları Derneği’nin kurucu üyeliği ve dernek başkanlıklarını yaptı. İBB Meclis üyeliği, Plan Bütçe Komisyonu başkanlığı, Denetim Komisyonu başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerini üstlendi. Evli ve 4 çocuk babası.

Teşkilatta 4 yıl çalıştı

Rizeli. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu. Birçok kurum ve kuruluşta, oluşumundan yönetimine, çeşitli görevlerde bulundu. 1993-1995 arasında Marmara Üniversitesi’nde dış ticaret dersleri verdi. 1995’te Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı ilk özel “Dış Ticaret Eğitim Merkezi”ni kurdu. 2002-2006 arasında AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nda çeşitli görevler yürüttü. Külünk, evli ve bir kız çocuğu babası.

Etiketler :