İstanbul'da İnanılmaz Olay

İstanbul'da İnanılmaz Olay

İstanbul Maltepe'de bahçeden kazdıkları tünelden bir kuyumcuya giren hırsızlar, 1.5 milyon lira değerinde altın çaldı.

Olay, Gülsuyu Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir kuyumcuda gece saatlerinde meydana geldi.

İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bahçede kazdıkları tünelle kuyumcuya girdi. Burada önce kamera ardından alarmı etkisiz hale getiren şüpheliler, daha sonra işyerindeki 1.5 milyon TL değerindeki altın ve ziynet eşyasını alarak aynı tünelden çıkıp kayıplara karıştı.

Şüphelilerin çelik kasa ve vitrindeki kilitli ziynet eşyasını çalmak için beraberlerinde matkap, oksijen tüpü ve keski malzemelerini beraberlerinde getirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin yaptıkları soygunun ardından beraberlerindeki malzemeleri de işyerine bırakıp kaçtıkları tespit edildi.

u_211jpg_h483.jpg

ŞOK GEÇİRDİLER

Sabah işe geldiklerinde olayı fark eden işyeri sahipleri Nurettin Yiğit ve kardeşi Muhsin Yiğit, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Olayın ilk şokunu üzerlerinden atan kardeşler hemen durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler çevre güvenliği alırken olay yeri inceleme ekipleri de kısa sürede bölgeye geldi. Yaklaşık 5 saat süren incelemenin ardından delilleri tek tek toplayan ekipler şüphelilerin tespiti için işyerinden ayrıldı.

u_4631jpg_h975.jpg

Öte yandan Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağılı Asayiş Büro Amirliği ekipleri de çevre sokaklarda bulunan tüm kameraları tek tek incelemeye aldı. Muhsin Yiğit, "Gece içeri girip bütün mallarımın götürmüşler ve bunu çok profesyonelce yaptıklarını görüyorum. Ben milletime, devletime yıllardır vergimi öderim. Yıllardır herkesle barışık yaşarım. Kimseyle bir husumetim yoktur. Ben devletime güveniyorum ve ben çalınan malımın en kısa zaman da bulunup iade edilmesini ve bu olayın üzerine düşülmesini istiyorum" dedi.

KAYIT CİHAZLARINI DA ALDILAR

"Kameraları iptal edip kayıt cihazını bile almışlar" diyen Yiğit, "Zırhlı olan kasamızı bir şekilde açmışlar. Matkap tarzı makineler kullanarak açmışlar kasayı" diye konuştu. Öte yandan, işyerlerini sigorta yaptırmak için girişimde bulunduklarını anlatan kardeşler hırsızların daha erken davrandığına dikkat çektiler.

HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.