İstanbul'da minibüs duraklarına ayar!

İstanbul'da minibüs duraklarına ayar!

Minibüslerin şehir içinde trafik yoğunluğuna neden olan belirsiz ve düzensiz yolcu indirme-bindirme alanlarına standart getiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, "Umuma Açık Minibüs Durakları" projesi ile minibüs duraklarına standart getiriyor.

İstanbul'da otopark deynekçilerini kaldıran İSPARK şimdi de minibüs duraklarındaki "kâhya" sorununu çözüyor. İSPARK, "Umuma Açık Minibüs Durakları" projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
İSPARK, kent genelinde hayata geçireceği Minibüs Durakları projesi ile vatandaşlara daha güvenli ve kaliteli bir yolculuk imkânı sunmaya hazırlanıyor. Kâhyalık sisteminin yerine eğitimli "Minibüs Durak Görevliliği" sistemi kuruluyor.

Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla başlatılan çalışmayla çok sayıda kişiye sosyal güvenlikli istihdam da sağlanacak.

Minibüslerin şehir içinde trafik yoğunluğuna neden olan belirsiz ve düzensiz yolcu indirme- bindirme alanlarına standart getirmek için başlatılan pilot çalışma Kadıköy-Fikirtepe (C-52) hattında başladı. Projenin yıl içinde İstanbul genelinde uygulanması ile Minibüs durakları sistemli bir hale getirilerek mevcut alanlar yeniden düzenlenecek.

Minibüs duraklarında personel 2 vardiyalı çalışma sistemine göre 05.00 – 22.00 arası görev yapacak. Proje Kadıköy-Fikirtepe C52 hattında 4 durak görevlisi ve 1 hat sorumlusu görev yapacak.
Pilot çalışmanın başlatıldığı C52 Kadıköy-Fikirtepe hattından sonra; C57 Kadıköy- Koşuyolu- Ümraniye, C76 Kadıköy- Emniyet Mahallesi, C118 Üsküdar–Kirazlıtepe-Hasippaşa, C54 Kadıköy – Küçükbakkalköy-Ferhatpaşa Mahallesi minibüs duraklarında başlayacak.

CİHAN

Etiketler :