"İstanbul'da Tasavvufi Hayat" sergisi ziyaretçilerini bekliyor.

"İstanbul'da Tasavvufi Hayat" sergisi ziyaretçilerini bekliyor.

Proje danışmanları arasında Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Prof. Dr. Süleyman Berk, Nilgün Gencer ve Dr. M. Sinan Genim gibi usta isimlerin yer aldığı sergi 10 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan "İstanbul'da Tasavvufi Hayat" sergisi, Türk İslam Eserleri Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu.

Tasavvuf kültürüne sanatsal, siyasal, mimari ve estetik bir zeminde ışık tutan sergi, alanında yetkin isimlerin danışmanlığında hazırlandı.

Sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsünün böyle bir sergiye imza atmasının çok değerli olduğunu söyledi.

Yazıcı, sergide İstanbul'daki tasavvuf hayatının farklı boyutlarla ele alındığını işaret ederek "Disiplinler arası yaklaşımla çalışıldı. Hattan tezhibe, tekstilden nakışa kadar çok farklı boyutlarıyla eserler hazırlandı. Enstitümüzün bu çalışma anlayışı içerisinde ürettikleri çok güzel eserler var. Medeniyetimizin gözbebeği olan İstanbul'daki bu yaşamı görmeye bütün sanatseverleri davet ediyorum." dedi.

Öğrenci ve öğretmenlerin de sergiyi görmelerini arzu ettiklerini ve bu konuda çalışma yapacaklarını belirten Yazıcı, sergilenen obje ve eserlerden çok güzel tasavvufi mesajlar aldığını sözlerine ekledi.

Proje danışmanlarından tekstil sanatçısı Elisabeth Strub Madzar ise projeye katılmaktan mutlu olduğunu dile getirerek "Yıllardır kumaşlarla ilgili çalışmalarım var. Kendi tasarladığım bir kaftanı ortaya çıkardım. Çok güzel bir çalışma oldu." diye konuştu.

Madzar, sergideki eserlerin genellikle eski kumaşlardan oluştuğunu işaret ederek İstanbul'daki tasavvuf hayatını yansıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Proje danışmanları arasında Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Prof. Dr. Süleyman Berk, Nilgün Gencer ve Dr. M. Sinan Genim gibi usta isimlerin yer aldığı sergi, Enstitüsünün Nakış, Hat ve Tezhip, Giyim Üretim Teknolojileri, Kuyumculuk ve El Sanatları atölyeleri tarafından incelikle hazırlandı.

Sergi 10 Ocak 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.