İstanbul'da toplu ulaşım zammı yargıda

İstanbul'da toplu ulaşım zammı yargıda

CHP, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan ve yüzde 50'ye varan zammın iptali istemiyle dava açtı.

- İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil ve diğer bazı partililerle birlikte, toplu taşıma zammında yürütmenin durdurulması istemiyle hazırlanan dava dilekçesi, İstanbul Bölge İdare Mahkemesine sunuldu. Dilekçesinin mahkemeye sunulmasının ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, açıklamasına Türkiye gündemine Beytüşşebap'ta 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çok üzücü bir haberle başladıklarını söyledi. İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zammın yüksek olduğunu ifade eden Tamaylıgil, "İstanbullulara yapılan bir haksızlığa karşı dur demek için buradayız. 29 Ağustos'ta toplu taşımaya haksızca, hukuksuzca yapılan zamma dur demek, yürütmenin durdurulması ve bu kararın iptalinin gerçekleşmesi için bugün burada başvurumuzu gerçekleştirdik. İstanbul'da yaşayanlar, çözülmeyen problemlerle karşı karşıya kalan bir dönemden geçiyor" dedi.

-"ZAMLAR ENFLASYONUN ÜZERİNDE"-

Tamayligil, açıklamasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü'nde yapılan bakım-onarım çalışmalarına da değinirken, İstanbulluların bu yazı bir ulaşım çilesiyle geçirdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Bu ulaşım çilesindeki hizmet kusurunu ortaya koyanlar bugün bakıyorsunuz, maalesef yüzde 50'lere varan zamlarla İstanbullulara yeni bir fatura çıkardılar. Ne yazık ki yapılan yüzde 10 ve yüzde 50'ye kadar ortalama zamlar, enflasyonun da üzerinde. En acısı, memura, işçiye yapılan asgari ücret zammının da üstünde."
Öğrenci akbil ücretlerinin de yüksek olduğunu dile getiren Tamaylıgil, harçların kaldırıldığını, ancak toplu taşıt zammı geldiğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.