İstanbul'da Yeni Yıl Heyecanı

İstanbul'da Yeni Yıl Heyecanı

İstanbul'da yeni yıla Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda girmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturmaya başladı.

 

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları kapsamında, bu yıl Taksim'de yılbaşı kutlaması yapılmayacak olmasına rağmen, vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Tünel-İstiklal Caddesi-Taksim Meydanı arasında yoğunluk oluşturdu. Bazı gruplar küçük çapta kutlama yapmaya başladı.

Bölgedeki yoğunluk her geçen saat artarken, yılbaşı nedeniyle 6 metre genişliğinde, 1,5 metre yüksekliğinde 64 adet takla süslenen İstiklal Caddesi'ndeki eğlence mekanları, afişlerle müşteri çekmeye çalıştı. 

Çeşitli müzik ve gösteri gruplarının sokak performansı sergilediği Tünel Meydanı ve İstiklal Caddesi boyunca, özellikle ateşle gösteri yapan gruplar yoğun ilgi gördü. 

Özellikle taciz, kapkaç, yankesicilik gibi suçların önüne geçmek için güven timleri seyyar satıcı, Noel Baba, ayakkabı boyacısı ve Milli Piyango bileti satıcısı kılığında, yeni yıla huzurlu bir şekilde girilmesi için bölgede görev aldı. 

Nişantaşı'nda da vatandaşlar akşamın ilk saatlerinden itibaren 4 metre eninde, 300 metre uzunluğunda kırmızı halı ile kaplanan Abdi İpekçi Caddesi'ni doldurdu. 

Mobil MOBESE Merkezi 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşının kutlanacağı alanlarda yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale için Taksim'deki Gezi Parkı'na Mobil Komuta Merkezi kurdu.

 

Taksim ve İstiklal Caddesi'nde suçluların tespit edilmesi amacıyla da bölgedeki güvenlik kameralarına 120 kamera takviyesi yapıldı. 

İstanbul genelindeki 4 bin 988 kameranın ve yılbaşının kutlanacağı alanların takip edileceği merkezden gelişmelere anında müdahale edilecek. 

Bu merkezdeki monitörlerden, görevliler canlı olarak takip ettiği olası gelişmeleri tespit ettikten sonra diğer ekranda görünen en yakın ekibi tespit edip, telsiz aracılığıyla bu ekipleri harekete geçirecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.