İstanbullular Susuz Kalacak Mı?

İstanbullular Susuz Kalacak Mı?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Harem- Salacak arasında yapılan deniz geçişiyle birlikte İstanbul'u susuz kalmaktan kurtardıklarını söyledi.

Eroğlu, “İstanbullular endişe etmesinler! İstanbul'u susuz bırakmayız. İstanbul'da bu sene yağışlar da bir azalma var ama yaklaşık yüzde 37 nispetinde barajlarımız dolu.” dedi.

İstanbul'u susuz bırakmayacaklarını belirten Eroğlu, “İstanbullular endişe etmesinler İstanbul'u susuz bırakmayız. İstanbul'da bu sene yağışlar da bir azalma var ama yaklaşık yüzde 37 nispetinde barajlarımız dolu. Bizim Melen hattımız var İstanbul'a 185 kilometreden su akıyor. Melen'i sadece Anadolu yakasına getirmedik. 2007 yılındaki kuraklık nedeniyle İstanbul'da su kesintisi olmasın diye şafak harekatıyla Melen'in suyunu Ömerli'ye akıttık. İSKİ'nin inşa ettiği Harem- Salıcak arasındaki deniz geçişiyle birlikte İstanbul'u susuz kalmaktan kurtardık. Yakın zamandan Başkanımız Kadir Topbaş ile beraber Melen barajının temelini atacağız. Sadece regülatörden değil, barajda da İstanbul'un suyunu biriktirecek baraj inşa edeceğiz. Bizim iki üç yıllık kuraklığa İstanbul'u hazır etmemiz lazım. İstanbul'da su kesintisine gönlümüz razı olamaz. Vatandaş endişe etmesin. Biz Melen'den suyu veriyoruz sıkıntı olmayacaktır.” diye konuştu.

İstanbul'un her yerini yemyeşil yapmak istediklerini belirten Eroğlu, şunları kaydetti: “İstanbul'a has bir takım ağaçlarda dikiyoruz. Yüz bin erguvanla İstanbul'u mor ve beyaz çiçeklerle bezemek istiyoruz. Ihlamur seferberliğine de başladık. Birde Sağlık Bakanlığıyla birlikte vatandaşların oksijen alabileceği alanlar inşa ediyoruz.”

Belgrad ormanıyla ilgili olarak Prof. Dr. Hüseyin Alper Çolak tarafından yazılmış olan kitabında tanıtımını yapan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “Belgrad Ormanıyla ilgili dünyadaki tek kültür mirası bu kitap. Bu konuda UNESCO'ya da müracaat edeceğiz. Hem tabiat hem kültür mirası olan tek bölge Belgrad Ormanları.”

Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından Belgrad Ormanı'nda bulunan bentleri gezdi.

Kaynak: Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.