İstanbul'un Kısıklı trafiği vatandaşı isyan ettirdi

İstanbul'un Kısıklı trafiği vatandaşı isyan ettirdi

66 aylık çocukların okula başlamasıyla yoğunlaşan İstanbul trafiği bugün yine saç baş yoldurdu ancak trafiği rahatlatması beklenen bazı çalışmalar da sınıfta kaldı

Anadolu Yakasını Avrupa'ya bağlayan en önemli kavşak noktası olarak bilinen Kısıklı geçişinde sabah saatlerinden itibaren yoğun bir trafik dikkati çekti. Haftanın ilk gününde Avrupa yakasına geçmek isteyenlerin büyük bölümü öğle saatleri sayılan saat 11.00'a kadar bu trafikte kalırken araç kuyruğu kilometrelerce uzayarak Ümraniye Tepeüstü'ne kadar ulaştı.

İşin ilginç tarafı ise Üsküdar'a inenlerle köprüye geçenlerin birbirine karışmasını engellemek için aylardır yapılan yol çalışması ve yeni konulan dubaların işi daha da karmaşıklaştırarak trafiği iyice keşmekeşe döndürmesi oldu.

Herhangi bir ikaz lambası olmayan, tabelaları bulunmayan yolda nereye gideceğine karar veremeyen sürücülerden bazıları küçük çaplı kazalar yaşadı, çevredeki araçlarla kavgaya tutuştu, birçoğu da sosyal paylaşım sitelerinden tepkilerini dile getirdi.

Yolunu şaşıran araçların diğer şeride geçmek için üzerinden geçmeleriyle kırılan plastik dubalarsa ekipler tarafından onarılmaya çalışıldı.

Trafiği rahatlatmak için aylarca sürdürülen altgeçit, üstgeçit ve yol yapım çalışmalarına tahammül eden vatandaşlar ise büyük hayal kırıklığına uğradıklarını belirttiler.

Okulların sadece ilkokul 1. sınıflar için açıldığı bu günde yaşanan aksaklığın, önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki hafta normal eğitim-öğretimin başlamasıyla kaosa dönüşmesi bekleniyor.


Twitter'dan yapılan bazı yorumlar ise yaşananları özetler nitelikte:
***
pnrsr ‏@pnrsr
Altunizade trafik pert!
***
Ozlem Sungu ‏@ozlemsungu
Altunizade'de yeni trafik duzenine okullarin acildigi gun gecilmesi de iyi olmus!!! Sonuc: Umraniye-A.Zade 1,5 saat...
***
zeynep erol ‏@theZezze
Su an Acibadem'deyiz, 2 saat sonra Levent'te.. Saat 4'te deAltunizade'de olmamiz gerek. Yani kopru gec, tekrar gec, tekrar gec ve yine gec!
***
Vahdettin İNCE ‏@vahdettinince
kısıklı civarında trafik felç. yürüyerek geldim işe her tarafım sırılsıklam ter...
***
s.o.y.d.a.n ‏@soydanc
Kısıklı'da oturma izni almama son 8 dakka filan var - guzel yerler Allah icin

Samanyolu Haber TV de yaşananları canlı yayında seyircisine aktardı:




 

SAMANYOLUHABER.COM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.