İşte 14 Aralık Operasyonu Tam Liste

İşte 14 Aralık Operasyonu Tam Liste

Fuatavni'nin yazdığı Cemaate yönelik operasyon için 14 Aralık günü düğmeye basıldı. Ekrem Dumanlı başta olmak üzere tanınmış isimler gözaltında.

Cemaate yönelik beklenen operasyon için dün sabah düğmeye basıldı. 14 Aralık Cemaat operasyonunda hizmet hareketinin medyadaki önemli isimleri gözaltına alındı. 

Ekrem Dumanlı'yı almak için polis iki kez Zaman Gazetesi'ne gitmek zorunda kaldı. Gözaltı canlı yayın eşliğinde gerçekleşti. Samanyolu Yayın grubu başkanı Hidayet Karaca da gözaltında. 

Peki Cemaate yönelik 14 Aralık operasyonunda kaç kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor, listede kimler var? İşte Cemaat operasyonunun özeti;

SUÇLAMA NE? 

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları" yönünden işlem yaptı.

Soruşturma 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" olarak bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyonu da kapsıyor.

Gözaltı kararı verilen bazı şüphelilerin, dizi film üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında "suç ve delil uydurdukları'' gerekçesiyle operasyona dahil edildi.

KAÇ KİŞİ ALINACAK? 

Cemaat operasyonunda 31 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Şimdiye kadar 27 kişi gözaltına alındı. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca dün emniyete götürüldü. Hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunan gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın ise yurt dışına çıktığı belirlendi.

3 KİŞİ SERBEST 

İfadeleri alınan şüphelilerden "Tek Türkiye" dizisi ekibinden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar ve Naci Çelik Berksoy, serbest bırakıldı. Gözaltındaki 24 kişinin ifade işlemleri sürüyor.

HÜSEYİN GÜLERCE 

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 4 kişiden biri olan Zaman gazetesinin eski köşe yazarlarından Hüseyin Gülerce'nin de Yalova'dan bugün geleceği ve İstanbul Adliyesi'nde ifade vereceği öğrenildi.

EVLERDE YAPILAN ARAMALAR 

Şüphelilerin tamamının evinde veya iş yerlerinde arama kararının bulunduğu belirtildi. 

EMNİYET GÖZALTILARI 

Operasyon kapsamında Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.

ZAMAN GAZETESİ'NDE GÖZALTI ŞOVA DÖNDÜ

Cemaate yönelik operasyonların en dikkat çekici olanı Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınışı oldu. Sabah erken saatlerde Dumanlı'yı gözaltına almak için giden emniyet mensupları 'eksik evrak' sebebiyle geri döndü. 

Gözaltı haberi duyulunca Cemaat mensupları Zaman Gazetesi'nin önüne akın etti. Bunun üzerine emniyet gözaltında sorun çıkmaması için Ekrem Dumanlı'yı emniyete davet etti. 

Ekrem Dumanlı ise basın toplantısı düzenleyerek “Adaletten kaçan bir insan olsaydım burada olmazdım. ‘Kendisi gelsin’ demiş. Gözaltı ve arama kararı varsa ben niye geleyim? Sayın müdürüm. Lütfen gelin ve emanetinizi alın” dedi.

Emniyet mensupları bunun üzerine yeniden Zaman Gazetesi'ne gitti. Sloganlar ve kalabalık sebebiyle içeri güçlükle giren emniyet personeli gözaltı kararını Ekrem Dumanlı'nın yüzüne okudu. Ekrem Dumanlı paltosunu alarak polislerle odasından çıkınca kalabalık alkışlarla protestoya başladı. Dumanlı'nın gözaltına alınması izdiham sebebiyle 1 saat sürdü. Gözaltı işlemi sırasında insiyatif tamamen cemaat mensuplarının elindeydi. 

CEMAATE KİMLER DESTEK VERDİ? 

Cemaate yönelik gözaltı işlemleri gerçekleştirilerken dikkat çeken 3 isim vardı. Bunlardan ilki gözaltı nöbetine katılan Milletvekili Hakan Şükür'dü. Dumanlı gözaltına alınırken gelen isim ise AK Parti'den ayrılarak parti kuran İdris Bal ile İdris Naim Şahin oldu. 

GÖZALTI İÇİN BAŞSAVCI AÇIKLAMASI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, haklarında gözaltı ve yakalama kararı bulunan 31 şüpheyi açıklayarak, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın, kararın tebliğine rağmen teslim olmaması üzerine usulüne uygun biçimde gözaltına alındığını kaydetti.

Başsavcılık hakkında gözaltı verilen 31 kişinin listesini de açıkladı. 

GÖZALTI LİSTESİNDE KİMLER VAR? 

14-aralik-cemaat-operasyonu-iste-tam-liste.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.