İşte Çaresizliğin Resmi

İşte Çaresizliğin Resmi

"İki partinin varlığı statükonun sürmesine bağlıdır. Referandumda aynı noktada birleşmeleri de bundandır. "

 CHP-MHP Gerilimine Uzman Değerlendirmesi

Referandum sonucunda çıkan yüzde 42'lik oy oranı sonrası MHP ve CHP arasında meydana gelen gerilimi değerlendiren Siyaset Bilimci Mehmet Alkış, önemli tespitlerde bulundu.

 

Referandum sonucunda çıkan yüzde 42'lik oy oranı sonrası MHP ve CHP arasında meydana gelen gerilimi değerlendiren Siyaset Bilimci Mehmet Alkış, önemli değerlendirmelerde bulundu.  Alkış, “Her iki partinin referandum sonrası başarısızlığı başarı gibi gösterme çabasına girerek atışmaları, çaresizliklerinin göstergesidir” dedi. 

Çaresizlikten başka bir şey değil

“Her iki parti de resmi ideolojinin devam etmesi için canla başla çalışıyor” diyen Alkış, “İki partinin varlığı statükonun sürmesine bağlıdır.  Referandumda aynı noktada birleşmeleri de bundandır. Temel bakışları açısında statükonun devamını isterler. Toplumun değerleri ile kavgalı olan her iki partinin referandum sonrası başarısızlığı başarı gibi gösterme çabasına girerek atışmaları ise çaresizliklerinin göstergesidir. Sağlıklı bir değerlendirme yapacak halde olmamaları üzüntü vericidir” diye konuştu.

Politika üretemiyorlar

MHP ve CHP’nin sandıktan çıkan ‘evet’ sonucunu hazmedemediklerini vurgulayan Alkış, “Bu çok büyük yanlıştır. Toplumun mesajını almaları gerekirken yüzde 42’yi paylaşmaya çalışmaları politika üretememelerinin sonucu ve göstergesidir.  Bu kısır çekişmeler ülkenin önünü kilitliyor. Özeleştiri yerine bir birlerini suçlamak, günü kurtarma çabasından başka bir şey değildir. Toplumun hayrına olmayan mevcut durumdan yana olanların bu halini gözlemleyen vatandaş son sözünü genel seçimlerde söyleyecektir” dedi.

Karar zamanı…

Alkış, sözlerin, şu şekilde sürdürdü: “Referandum sonrası ‘hayır’cı cepheyi ciddi bir sınav bekliyor. Dindar kesimin sorunları, sivil anayasa ve Kürt sorunu konusunda izleyecekleri politikalar ile geleceklerini belirleyecekler. Ya uzlaşmaz tavırdan yana olarak yeni yenilgilere kapı açacaklar ya da toplumun taleplerini dikkate alarak yeniden siyaset yapma fırsatı kazanacaklar. ”

CHP VE MHP’DEN KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumdan elde edilen yüzde 42'lik 'hayır' oyunda CHP'nin çok önemli bir payı olduğunu söylemiş ve "Biz 70 ilde miting yaptık. Türkiye'yi dolaştık. Ama bizimle birlikte ‘Hayır' oyu isteyen muhalefet partisi, bizim kadar çalışmadı" sözleriyle MHP'yi eleştirmişti. MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ise, referandumdaki yüzde 42'lik 'hayır' oyunun kendilerinin dile getirdiği endişeler sonucu çıktığını öne sürerek, “MHP'nin hayır gerekçesi nettir ve toplum bunu paylaşmıştır. Dolayısıyla CHP yöneticilerinin MHP iyi çalışmamıştır sözü doğru değildir. Kendi takdirleridir ama MHP çok başarılı ve doğru bir kampanya ortaya koymuştur” demişti.

 

Başak Medya Ajans

 

 

  

 

Etiketler :