İşte CHP'nin çılgın projesi

İşte CHP'nin çılgın projesi

CHP, hazırladığı Eğitim Raporu'nu açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata'nın çılgın proje olarak nitelediği rapor, imam hatip liselerine alınacak öğrenci sayısını din görevlileri ihtiyacına göre sınırlamayı öngörüyor.

CHP, hazırladığı Eğitim Raporu'nu açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata'nın 'çılgın proje' olarak nitelediği raporda imam hatip liselerini tamamen bitirme hedefi dikkat çekiyor.

CHP'nin raporunda imam hatiplere alınacak öğrenci sayısının ihtiyaç duyulan din görevlileri sayısınca sınırlandırılacağı belirtiliyor. Raporda, "İmam-Hatip eğitimi, din görevlisi sayısına duyulmakta olan ihtiyaç çerçevesinde düzenlenecek" ifadesi yer alıyor.

CHP'nin raporundaki vaatler hayata geçirilirse din görevlilerine duyulan ihtiyaçtan fazla olan imam hatip okulları kapanacak.

KIZLARA YASAK MI

Raporda, bu liselere giden kız öğrencilerin durumuyla ilgili olarak net bir bilgi yer almıyor. Kadınların imam olarak hizmet vermediği göz önünde bulundurulduğunda, bu okulların kız öğrencilere yasaklanmasının da söz konusu olabileceği belirtiliyor.

Azınlıkların din adamı ihtiyacının karşılanması için yüksekokulların açılması konusu da raporda şu şekilde yer alıyor:

"Azınlıkların dini ihtiyaçlarını karşılamak üzere yüksek düzeyde din adamı yetiştirilmesi için ilgili devlet üniversitelerinin ilahiyat fakültelerine bağlı, eğitimin genel ilkeleri çerçevesinde yüksek okullar açılabilecektir."

12 BİN ÖĞRENCİYE BURS

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'Eğitim Raporu'nda yılda 12 bin civarında öğrenciye yurtdışında doktora yaptırılmasının planlandığını da dile getiriliyor. Fakat CHP'nin seçim öncesi dile getirdiği bu proje kimseye pek inandırıcı gelmedi. CHP on binlerce öğrencinin faydalandığı öğrenci burslarını ise 2008 yılında Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptal ettirmişti. Birçok vakıf ve belediye, kendi bölgesinde okuyan onbinlerce öğrenciye 2008 yılına kadar burs veriyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum