İşte CHP'nin muhtemel Ankara adayı

İşte CHP'nin muhtemel Ankara adayı

CHP, AK Parti ve MHP'nin adaylarının ardından son kozunu oynamaya hazırlanıyor.

AK Parti ve MHP'nin Ankara adayı belli oldu. CHP ise Ankara'da Melih Gökçek'in karşısına MHP gibi akademisyen bir ismi getirmeye hazırlanıyor. Eğer CHP'nin hesapları tutarsa Gökçek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ile mücadele edecek.
 
CHP'de Ankara için Gökçek'in karşısına kimin çıkarılacağına yönelik kararın en geç aralık ayı başında verilmesi öngörülüyor. İddialı aday adayları arasında ismi geçen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin, halen kamu görevlisi olması nedeniyle, aday olabilmesi için YSK takvimi gereği 1 Aralık tarihine kadar istifa etmesi gerekiyor.
 
KARAR AŞAMASINDA 
 
Karatepe'nin Kılıçdaroğlu ile cuma günü son bir kez yeniden biraraya geleceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmedeki tavrına göre Karatepe'nin dekanlık görevinden istifa edebileceği ifade ediliyor. Karatepe’nin istifa etmesi "Kılıçdaroğlu’ndan işareti aldı ve kesin aday olacak" şeklinde yorumlanacak. Karatepe’nin Kılıçdaroğlu’ndan gelebilecek"Çankaya adayımız ol" gibi olası önerilere ise sıcak bakmadığı belirtildi. Kulislerde de Ankara'daki en güçlü adayın Karatape olduğu konuşuluyor.
 
KARATEPE OLMASSA YILDIRIM
 
Kulislerde Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın da ismi geçiyor. Kulislerde Karatepe’nin aday olmaması durumunda spor camiasındaki gücü ve Gökçek’e karşı geçmişteki mücadelesi nedeniyle Yıldırım'ın aday olabileceği konuşuluyor.ınternethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.