İşte CHP'nin son seçim kozu!

İşte CHP'nin son seçim kozu!

Halk TV çalışanlarına maaşını ödemeyen ve kapısına kilit vuran CHP yönetimi seçimlerde vatandaşa bakın hangi vaatte bulunacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, haziran ayında yapılacak genel seçimde kendilerini iktidara taşıyacak silahın 'Aile Sigortası' adını verdikleri her aileye 600 TL verilmesi olduğunu söyledi. Güneş, "Bu silah çok önemli bir silah. Bu silah bizi iktidara taşıyabilecek bir silahtır." dedi.

Samsun İl Başkanlığı binasında parti genel merkezinde yürütülen seçim hazırlıklarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, partisinin yoksul kesimlerden daha az oy aldığını, yeni politikaları sayesinde bu eksikliği onaracaklarını savundu.

Gelişmekte olan ülkelerin ve sosyal demokrat oluşumların, sosyal devletin sıkıntıda olan vatandaşlara yaptığı sosyal yardımları vaatlari arasına aldığını ve politikanın içine sorarak iktidara ulaştıklarını ifade eden Güneş, "Gelişmekte olan ülkeler ve sosyal demokrat siyasal oluşumlar, bu refah seviyesini sosyal devletin sıkıntıda olan vatandaşlara yaptığı sosyal yardımları vaatlari arasına alarak, politikanın içine sorarak iktidara ulaştılar. Bunun Latin Amerika'da iki tane yakın örneğini biliyoruz. Yani bilinen örnekleri var; bunlardan bir tanesi Brezilya, diğeri Venezulla'dır. Bu yöntem ile iktidara geldiler. Avrupa'nın sosyal demokrat partilerinin de sosyal devleti kurarak, uzun yıllar iktidarda kaldığını biliyoruz. Dolayısıyla bizim de yeniden refah seviyesini, sosyal devleti kurmamız son derece önemli. Kaldı ki CHP yoksul kesimlerden daha az oy alıyor. Bu politikamız, bu eksikliği onaracak gibi gözüküyor.'' diye konuştu.

Partisinin, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde düşük oy aldığını hatırlatan Hurşit Güneş, yine bu politika ile yoksul olan Kürt kökenli vatandaşlardan daha fazla oy alacaklarını düşündüklerini söyledi. Güneş, "Bu refah devletinin yeniden kurulması, inşası son derece önemli. Çeşitli senaryolarla bunun hesaplarını yaptık. Yani yoksulluk oranını ne kadar tutarsak, bütçeye ne kadar yük getirir, bunun hesabı yapıldı. Burada bütçeye olağanüstü bir yük doğmuyor. Çeşitli kamu kuruluşlarından yapılan farklı sosyal yardımları birarada birleştirerek ve bir miktar da fonu yükselterek çok daha etkin sosyal yardım programını ''Aile Sigortası'' ile başlatabiliyoruz. Tabi bunu zaman içinde yükseltebiliriz ama o bütçeye yük getirir. Biz şimdilik yaptığımız hesap doğrultusunda bunu bütçeleştirdiğimiz zaman çok önemli bir bütçe hasarı ortaya çıkmıyor." şeklinde konuştu. (Cihan)

Etiketler :