İşte en çok şekerleme yiyen ülke

İşte en çok şekerleme yiyen ülke

İsveçliler tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diyen bir halk olamamalarına rağmen yapılan bir istatistikte, dünya’nın en çok şekerleme yiyen halkı oldukları ortaya çıktı.

ATİLA ALTUNTAŞ/Stockholm

Dünya’nın en çok şekerleme yiyen milleti İsveçliler oldu. Yapılan araştırmaya göre, şekerleme düşkünü olmayan normal bir İsveçli, yılda 17 kilo şekerleme yiyor. Diğer Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığın da İsveçliler diğer ülke insanlarından tam iki misli fazla şekerleme tüketiyor.

Son 30 yıl da İsveç’te şekerleme sektörü inanılmaz bir şekilde büyüdü. Her gün kilolarca şekerleme alan İsveçliler dünya’nın en çok şekerleme tüketen halkı oldu. Bu da İsveçlilerin uzun sürede daha kilolu ve şişman olmalarına yol açtı.

Özel günler de, bayramlar da ve özellikle Cumartesi günleri şekerleme satışının iki mislisine çıktığı ülke de, şekerlemelerin halk sağlığına bir çok olumsuz etkisi olduğunu söyleyen Dünya Sağlık örgütü, ‘’WHO’’ dünya’da şekerleme tüketimi kişi başına yılda 17 kilo, bu rakam İsveç’te ise 50 kiloyu bulduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :