İşte en son anket ve partilerin oy dağılımı

İşte en son anket ve partilerin oy dağılımı

ANAR yaptığı son anketi ve partilerin oy dağılımlrını açıkladı.

ANAR'ın gündem araştırmasına göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 40.6 olarak ortaya çıktı. 'Bugün genel seçim olsa kime oy verirdiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 40.6'sı 'AK Parti' yanıtını verirken, CHP yüzde 21.4, MHP yüzde 14.6'da kaldı.

 

 

MUHALEFETİN TOPLAMI

ANAR tarafından 8 - 16 Mart tarihlerinde 26 ilde 5 bin 503 kişi ile 'vatandaşın siyasi eğilimlerini tespit etmek' için gerçekleştirilen Gündem Araştırması'nda AK Parti'nin oy oranı en yakın rakibinin iki katı olarak gerçekleşti. 'Bugün genel seçim olsa kime oy verirsiniz?' sorusuna katılımcıların yüzde 40.6'sı AK Parti yanıtını verirken, CHP yüzde 21.4, MHP yüzde 14.6, BDP yüzde 6.4, TDH yüzde 5.1, SP yüzde 4.5, DP yüzde 2.1, BBP yüzde 1.1, DSP yüzde 1 oy alırken diğer partiler yüzde 2.9 oy oranını paylaştı.

 

Erken seçime hayır: Türkiye'de erken bir genel seçime gerek var mıdır? sorusuna katılımcıların yüzde 54.4'ü 'hayır' dedi.

Yeni anayasaya evet: Araştırmaya katılanların yüzde 58.8'i yeni ve sivil bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu belirtirken, 'Türkiye'nin yargı reformuna ihtiyacı var mı?' sorusuna ise yüzde 56.6 'evet' cevabı çıktı.

Köşk'teki zirve olumlu: 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmeyi nasıl değerlediriyorsunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 49.9'u 'olumlu buluyorum' yanıtı verdi.

Açılım ve sanatçılar: Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da sanatçılar ile yaptığı açılım toplantılarını olumlu bulanların oranı yüzde 42.2 olarak gerçekleşti.

Katsayı kararı yanlış: Danıştay'ın YÖK'ün katsayı kararını iptal etmesine ilişkin olarak ise parçalı bir yanıt ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 39'u kararı doğru bulmazken, yüzde 27.1'i doğru buldu, konu hakkında bilgisi olmadığını söyleyenler ise yüzde 29.1 oranında gerçekleşti.

(STAR)

Etiketler :