İşte en stresli millet

İşte en stresli millet

Dünya’nın en stresli çalışanları Çinliler olurken, en stressiz çalışanlar Hollandalılar ve İskandinav ülkeleri oldu.

Atila Altuntaş/Stockholm

Dünya’da her yıl 17 milyondan fazla kişi, kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Modern hayatın getirdiği stres, dengesiz beslenme ve hareketsizlik de eklenince başta yüksek tansiyon olmak üzere kalp ve damar hastalıkları kaçınılmaz oluyor.

 

İsveç’te yayımlanan Expressen gazetesinin haberine göre, Bir Amerikan özel şirketi, 13 ülke de ofis ve bürolar da çalışan 11 bin kişi üzerinde yaptıkları araştırma da; en stresli çalışanların yüzde 86 oranıyla Çinliler olduğunu ortaya çıkardı. Belçikalılar da yüzde 64 oranıyla ikinci sıra da yer aldı.

 

Dünya ülkelerinin iğnesinden, ayakkabısına, oyuncağından, süs eşyasına kadar pek çok alanda Çin mallarına rağbet etmelerin den dolayı büyük bir Pazar oluştu. Araştırmayı yapan şirkete göre,  artan bu pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla gayret gösteren Çinlilerin kriz ve işsiz kalmak korkusunu göz önüne alarak, ortalama günlük 13 saat gibi uzun bir çalışma zamanıyla dünya ortalamasının çok üstünde olduğu belirtildi.

 

Hollandalıların en az stresle çalışanlar olarak tespit edildiği araştırma da, İskandinav ülkelerinin insanları da Hollanda’dan sonra en az stresli çalışınlar olarak kayıtlara geçti. Kasım ayı başında, Çinli bir genç bilgisayar mühendisinin, aşırı ve stresli çalışmadan dolayı kalp krizi geçirerek ölmesi de ayrıca dikkat çekti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :