İşte Engin Baytar'ın cezası!

İşte Engin Baytar'ın cezası!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı Engin Baytar'a cezayı kesti!

PFDK, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında hakem Cüneyt Çakır'a fiili saldırıda bulunan GalatasarayEngin Baytar'a 11 maç men cezası verdi. Engin ayrıca 20 bin TL de para cezası aldı.

PFDK tarafından 11 maçla cezalandırılan GalatasarayEngin Baytar, kulübünden de 165 bin Euro ceza alacak. Sarı-kırmızılı kulüp, Engin'e ceza aldığı maç başına 15 bin Euro ceza kesmişti.

SADRİ ŞENER'E 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ
Kurul ayrıca Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’e "kulüp resmi internet sitesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar" nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ile 15 bin TL para cezası verdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Galatasaray’a da para cezası verildi.

Aykut Kocaman, 10 bin; Galatasaray Kulübü ise 75 bin TL ile cezalandırıldı. Kocaman'a "müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi", Galatasaray Kulübü'ne ise "taraftarlarının neden olduğu saha olayları" nedeniyle ceza verildi.

FENERBAHÇE'YE 15 BİN TL PARA CEZASI
PFDK ayrıca "taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle" Fenerbahçe Kulübü'ne 15 bin, "resmi internet sitesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar" nedeniyle de Trabzonspor'a 50 bin TL para cezası verdi.

ALBAYRAK: TAHKİM'E BAŞVURACAĞIZ
Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Engin Baytar'a verilen 11 maçlık cezayı çok bulduklarını belirterek "Hatalı olduğunu kabul ediyoruz ancak 11 maç çok fazla. Cezanın itirazı için Tahkim Kurulu'na başvuracağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.