İşte Erdoğan'a suikast planı

İşte Erdoğan'a suikast planı

Ergenekon sanığı Yarbay Mustafa Dönmez'in, Başbakan Erdoğan'a yönelik hazırladığı suikast planı deşifre oldu.

Dönmez'in, Başbakan'ı evinde öldürtmeyi planladığı ileri sürülüyor. Hem de saldırı için zırh delici law silahının seçildiği iddia ediliyor. Bu korkunç suikastin arkasında olduğu söylenen isim ise bir hayli ilginç.

BAŞBAKAN'A SUİKAST PLANI

Ergenekon sanığı Yarbay Mustafa Dönmez'in, Başbakan'ı hedef aldığı ileri sürülen ölüm planı, 3. iddianameyle gün yüzüne çıktı.

ÖLÜM PLANI DÖNMEZ'DEN ÇIKTI

Dönmez'in Ankara'daki ikametinde yapılan aramada, ilginç fotoğraf ve krokiler bulundu. Fotoğraflar, Başbakan'ın evini gösteriyordu. Hem de akıl almaz bir teknikle...

İşte insanının kanını donduran o plan:

BAŞBAKAN'I NASIL ÖLDÜRECEKLERDİ?

Hazırlanan krokide farklı farklı noktalar işaretlenmiş ve suikastçilerin yürüyecekleri yollar kesik çizgilerle belirlenmiş. Yani, saldırıda çok sayıda eleman görevlendirilmiş.

HEDEF BAŞBAKAN'IN EVİYMİŞ

Fotoğrafta, konutun çevresi kırmızı kalemle işaretlenmiş. Konuttan yine kırmızı kalemle bir ok işareti çıkarılmış ve üzerine 220 metre yazılmış. İşte iddia edilen o korkunç sebep:

DÖNMEZ'İN CEPHANE VADİSİ

İddialara göre silahların kaynağı, Zir Vadisi cephaneliğiydi. Dönmez'e ait olduğu ileri sürülen o cephanelikte, çok sayıda el bombası ve uzun namlulu silah ele geçirilmişti.

İddialara göre; suikast kararı, sanık Veli Küçük'ün tutuklanmasının ardından verilmiş. Bu iddia, sanık Dönmez ile sanık Emin Gürses'in bir telefon görüşmesine dayandırılıyor. O görüşmede, Yarbay Dönmez, "Başbakan'ın ipi çekildi" diyor.

Bu görüşme trafiği devam ederken, iddialara göre; Türk İntikam Tugayı üyesi şüpheli Vatan Bölükbaşoğlu'na bir talimat gidiyor. Başbakan'ı öldürmesi isteniyor. O'nun da, hemen silah ve eleman aramaya başladığı ileri sürülüyor. Bir yandan da Başbakan'ın evinin krokilerini temin etmeye çalıştığı belirtiliyor. Tıpkı, Dönmez'den çıkan krokiler gibi.

Etiketler :