İşte Erdoğan'ın bahsettiği o fotoğraf

İşte Erdoğan'ın bahsettiği o fotoğraf

Külliye'de valilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Ecevit’in Clinton’un önündeki duruşunu hatırlatarak 'Böyle bir Türkiye yok artık' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde valileri ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada son dönemde ABD ile yaşanan vize krizine de değindi. Trump yönetimine sert mesajlar veren Erdoğan ''Biz bir kabile devleti değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz bunu kabul edeceksiniz'' dedi.

'BÖYLE BİR TÜRKİYE YOK ARTIK'

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin dış politikasına yönelik eleştirilerine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ABD eski Başkanı Bill Clinton karşısındaki el pençe divan duruşunu hatırlatarak ''Ana muhalefetin başındaki adamın geçmişine baktığında zaten bunlar Amerika’daki liderlerin, affedersin lider poposunu trabzana dayıyor o da karşısında el pençe divan duruyor. Tabi bu dönemler geride kaldı. Böyle bir Türkiye yok artık. El pençe divan duran bir Türkiye yok. Herkes bunu bilecek buna göre konuşacak. Dik duruş bizim için önemli.’’ dedi.

ABD BAŞKANI KARŞISINDA EL PENÇE DİVAN ECEVİT

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in dönemin ABD Başkanı Bill Clintonkarşısındaki aciz duruşu dönemin Türkiye’sini yansıtması açısından önemli görülür.

Ecevit 1999’da ABD’ye düzenlediği ziyaret kapsamında Başkan Bill Clintonile Oval Ofis’te bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme sırasında rahat tavırlarıyla dikkat çeken Clinton kanepeye dayanarak Ecevit’i dinlerken, Türkiye Başbakanı Ecevit ise ellerini önünde birleştirmiş bir şekilde ABD Başkanının önünde ayakta dikiliyordu. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek olan o anlar fotoğraf karelerine de yansımış Türk kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu.

İşte Erdoğan’ın bahsettiği o fotoğraf;

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.