İşte Ergenekon'un "medya" projesi

İşte Ergenekon'un "medya" projesi

Odatv’ye yapılan aramada bulunan “Ulusal Medya 2010” adlı 4 aşamalı proje deşifre oldu.

Soner Yalçın’ın sahibi olduğu Odatv’de yapılan aramada bulunan “Ulusal Medya 2010” adlı 4 aşamalı projede Ergenekon davasına ilişkin çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun tutuklandığı baskında ele geçirilen belge, 29 Ekim 1999 tarihli “Ergenekon: Analiz Yeniden Yapılanma Ve Geliştirme Projesi” başlıklı Ergenekon belgesiyle benzerlik gösteriyor.

Medyayı yeniden yapılandırmalı

Ergenekon belgesinde, iddia edilen örgütün askeri yapılanması tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriliyor, TSK bünyesindeki Ergenekon’un sivil seçkinleri kapsayıp üniversite öğrencilerini ajanlaştırarak yeniden yapılanması öngörülüyordu. Odatv’de ele geçirilen belgede ise Ergenekon yapılanmasını yeniden faaliyete geçiren notlar bulundu. Belgede ulusal medyanın yeniden yapılandırılması ve iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü’nün amacına yönelik lehte yayınlar yapılması amaçlanıyor. Notlarda örgütün kontrolünde olmayan ulusal medyayı etkilemek ve örgütün kontrolünde olan ancak etkisiz ve eksik kalan medyayı yeniden yapılandırmak yer alıyor.

İşte 4 aşamalı plan

Proje ‘Gözlem’, ‘Analiz’, ‘Strateji’ ve ‘Sonuç’ bölümlerinden oluşuyor. ‘Gözlem’ bölümünde, Odatv’nin ‘Ulusal Medya’nın internet medyası kanadını temsil etmeye uygun olduğu belirtiliyor. Görsel yayın kanadının ise Doğu Perinçek grubunun Ulusal TV’si, Avrasya TV, Kanal B gibi kanallar, yazılı basın kanadının Cumhuriyet ve Aydınlık gibi yayınların ismi geçiyor. Ergenekon operasyonlarıyla Ulusal Medya’nın halkla irtibatının koptuğu, TSK destekli medyayı şekillendirme operasyonlarının bitme noktasına geldiği kaydediliyor. Ancak TSK’nın Kemalist çizgide yayın yapan medya organlarına sahip çıktığı, Odatv’nin akredite olarak desteklenmesi ise bunun en büyük göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Küçük hatalar gündeme taşınsın

Planın 'Strateji' bölümünde AK Parti ve Gülen Hareketi'nin sivil faşist bir hareket ve diktatörlüğe uzanan yeşil bir devrim olarak anlatılması gerektiği vurgulanıyor. Proje notlarında, yapılan operasyonların TSK ve yüksek yargı başta olmak üzere anayasal kurumlara karşı yürütüldüğünün işlenmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Ergenekon soruşturmalarına destek veren medya organlarına "Yandaş" damgasının vurulması gerektiği kaydediliyor. Plan notlarında devam eden davalarla ilgili soruşturma sürecinde delillerin boşa çıkarılması, küçük hataların gündeme taşınarak davanın geneli ile özdeşleştirilmesi planlanıyor. 'Sonuç' bölümünde ise tüm Türk sanatçı, aydın ve gazetecilerin Kemalist ideoloji çatısı altında birleşmelerinin sağlanması amaçlanıyor.
Bugün

Etiketler :