İşte Ezel'i ele veren o kitabın sırrı

İşte Ezel'i ele veren o kitabın sırrı

Ezel'de işler karıştı! Her an tüm sırlar açığa çıkabilir. Serdar ve Ali, Ezel'e ait çok önemli bir nota ulaşmayı başarır.

Polat Alemdar'ın koltuğunu sallayan Ezel, bu hafta zorda! Geçirdiği estetik operasyon sonrası Ömer ile bir kez daha yüzleşmeye hazırlanan Ezel'in, büyük sırrı ortaya çıkmak üzere. Ezel'i ele veren ise Selma Hanım'ın, yatak odasından çıkan bir kitap oldu.

Show TV ekranlarının izlenme rekorları kıran dizisi Ezel'de işler karışıyor. Ezel ile birlikte oynadığı kumarda herşeyini kaybeden işadamı, o geceyi Serdar'a anlattı. İşadamının anlattıklarıyla Ali'nin sağ kolu Teyfik, yakayı ele vermek üzere. İşadamının anlattıklarıyla Ömer'e ait kayıp parçaları kısmende olsa birleştirmeyi başaran Serdar, ameliyat sonrası Ezel'i evinde misafir eden Selma Hanım'ın peşine düşmeye karar verir.

EZEL'İ AÇIK EDEN KİTAP

Ezel'in geçmişindeki sırrı çözmek için harekete geçen Serdar ve Ali, soluğu Ramiz dayının sevgilisi olan Selma Hanım'ın evinde alır. Ezel'in akıl hocası Ramiz, dışırıda hazır kıta beklerken; Serdar, Selma Hanım'ın yatak odasında çok önemli bir belgeye ulaşır. Yatak odasındaki dolapları karıştırırken Ramiz dayının fotoğrafına ulaşan Serdar, çekmecenin altında Henri Charriere imzalı Kelebek adlı romana rastlar. Kitabın kapağında ise Ezel'i ameliyat eden doktorun ismi yer almaktadır. Büyük bir keyfile kitabı yanında alan Serdar, Ali ile birlikte bu kez Ezel'e o notu yazan doktorun peşine düşer.

KELEBEK'İN İLGİNÇ ÖYKÜSÜ

Hiç işlemediği bir suçtan müebbet kürek mahkumu olan Henri Charriere isimli Kelebek lakaplı Fransız vatandaşının mahkumluğu sırasında yaşadığı olayları anlattığı kitaptır. Henri Charriere bu kitapta kürek cehenneminde yaşadıklarını, kaçma girişimlerini ve aklınıza bile gelemeyecek değişiklikteki olayları kaleme almıştır.

ÖMER GİBİ CEZA ALIR

Hiç işlemediği bir suçtan ötürü müebbet hapse çarptırılan bir kürek mahkumunun özgürlük uğruna verdiği çabaların hikâyesidir. Önce Maturette ve Clousiot adlı arkadaşlarıyla kaçarlar. Cüzzamlıların yaşadığı bir adaya gelirler ve cüzzamlıların yardımıyla Trinidad'a kaçarlar. Buranın halkının büyük desteğini görürler. Oradan da ayrılırlar ama bu kez daha güçlü bir tekne ve 3 kaçak mahkum da eklenerek. Büyük güçlüklerle Curaçao Adası'na giderler ve yakalanarak Rio Hacha Cezaevi'ne girmek zorunda kalırlar.

Etiketler :