İşte Fethullah Gülen'in bomba BBC röportajı

İşte Fethullah Gülen'in bomba BBC röportajı

Uzun yıllardır ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, 16 yıl sonra ilk kez bir televizyon kanalına konuştu.

Gülen 16 yıl sonra ilk kez bir televizyon kanalına röportaj verdi. Bunun için tercih ettiği adres de ilginçti. Kendi kanalı ya da Türk TV'leri yerine İngiliz BBC kanalı seçti. BBC'nin dün duyurduğu o röpartaj bu sabah saat 08.00'de yayınlandı. İşte herkesin merakla beklediği o söyleşiden bölümler; 

Cemaati siyasi tartışmaların odağı haline getirdiği için pişman olup olmadığı sorusuna Gülen, "Pişmanlık duymam. Kaderi de tenkit etmem. Onu tenkit sayılacak şeyler aklıma geldiğinde istiğfar eder." diye cevap verdi.

Gülen, röportajda, 2014 seçimlerindeki olası tutumlarıyla ilgili olarak ise, "Kim hak hukuk karsısında dik duruyorsa, sağlam duruyor ise, kim demokrasiye saygılı ise, çevresi ile iyi geçiniyor ise"- eğer bir şey diyeceksem böyle derim. Onu da diyeyim mi, demeyeyim mi düşüneceğim. Ona oyunuzu verin diyebilirim yani." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A İLGİNÇ HİTAP: ARKADAŞ

Fethullah Gülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, "Bir mabeyni hümayun var herhalde zannediyorum çevresinde. Mabeyn, padişahların etrafındaki insanlara deniyordu. Çevresinde zannediyorum meseleleri farklı intikal ettiriyorlar… Bir yönüyle, böyle rahatsız edici şeylere sevk ediyorlar sanıyorum arkadaşı" dedi.Ancak Gülen "İcabında sükût dururuz." diyerek uzlaşmaya açık olduğu mesajını da verdi.

Gülen, Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan'la ya da "dağdakilerle" müzakereye karşı olmadığını belirtti.
 

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen, İngiliz yayın kuruluşu BBC'den Güney Yıldız’a konuştu. Gülen Pensilvanya'daki inziva merkezinde, yolsuzluk operasyonu, Hizmet hareketi, Kürt meselesi, Alevilerle ilişkiler, Mavi Marmara ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektup konularında soruları yanıtladı.

İNTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.