İşte Neşet Ertaş'ın Mezarı

İşte Neşet Ertaş'ın Mezarı

Neşet Ertaş'ın çocukları Anadolu geleneklerine göre 1 yıl bekledikten sonra babalarının mezarını yaptırdı.

Usta sanatçı Neşet Ertaş’ın çocukları ölümünün birinci yıldönümünde babalarına mezar yaptırdı. Dün geceyarısına kadar çalışılarak tamamlanan Neşet Ertaş’ın mezarının baş kitabesinde “Sakın ola ha İnsanoğlu, incitme canı incitme.

Her can bir kalp Hakka bağlı, incitme canı incitme. Sevgi, Saygı,Hoşgörü” yazısı bulunuyor. Altında ise “Garip” Neşet Ertaş yazıyor. Mezarın ayak kitabesinde ise “Muharrem Oğlu Neşet Ertaş” yazısıyla beraber doğum ve ölüm tarihleri yer aldı.

“Bozkırın Tezenesi”Neşet Ertaş, geçtiğimiz yıl 25 Eylül’de hayatını kaybetmişti. Ünlü ozana mezar yaptırmak isteyen resmi ve özel çok sayıda talip vardı. Ancak, Ertaş’ın çocukları “Evlatları olarak biz yaptıracağız” diyerek bu talepleri geri çevirdi. Neşet Ertaş’ın 2’si Almanya ’da 1 ‘i de Türkiye ’de yaşayan 3 çocuğu bulunuyor.

Anadolu geleneklerine uyarak bir yılın dolmasını bekleyen Ertaş’ın çocukları mezarı babalarının ölüm yıldönümüne yetiştirdi. Mezar yapımına Kırşehir Belediyesi de teknik ve lojistik destek verdi. Bugün sabah hazır hale gelen mezarın çevre düzenlemesi Belediye tarafından bir-iki gün içinde tamamlanacak.

Neşet Ertaş’ın çocukları bugün Babalarının mezarına giderek dua okuyacak. Ölüm yıldönümü nedeniyle çok sayıda insanın da mezarlığa geleceği söyleniyor. Ailenin yanı sıra Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin de mevlit okutacağı ve misafirlere yemek vereceği öğrenildi.

mezartasi.jpg

HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.