İşte Numan Kurtulmuş'un partisi

İşte Numan Kurtulmuş'un partisi

Erbakan'la görüş ayrılığına düştükten sonra SP'den kopan Numan Kurtulmuş bir süredir çalışmalarını yürüttüğü yeni partisinin adını Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) olarak açıkladı.

Saadet Partisi'nden ayrıldıktan sonra yeni bir oluşum başlatan Numan Kurtulmuş, yeni partisinin adını ve logosunu açıkladı. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Genel Başkanı olduğu partinin adını, " Halkın Sesi Partisi" olarak açıkladı.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, saat 10.00'da yapılacağı açıklanan ama bir saatlik ertlemele ile başlayan toplantının salonuna alkış ve sloganlar eşliğinde girdi.

Program istiklal marşının okunmasıyla başladı.



KURUCULAR KURULU

Doç. Dr. Emre Bağcı partinin kurucular kurulu üyelerini açıkladı. İşte Kurucular Kurulu'ndan bazı isimler:

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Abdulaziz Tandik, Abdülhamit Gül, Abdullah Arar, Abdullah Uzun, Abdullatif Evin, Ahmet Akçay, Ahmet Bakcan, Ahmet Bilgin, Ahmet Demircan, Ahmet Erdoğadu, Ahmet Feyzi İnceöz, Ahmet Kuru, AHmet Münir Yaşar, Ahmet Okur, AHmet Sünnetçioğlu, AKif Gürdoğan, Ali Aktaş, Ali Öztürk, Alper Gencer, Salih Aydıner, Arif Calban, Arslan Polat, Aydın Yardımcı, Ayhan Demir, Aynur Demiray, Bahri Zengin, Bahtiyar Arslan, Banu Atabar, Birol Kiraz, Celal Kazdağlı, Prof. Dr. Cengiz Çakmak, Cevat Özkaya, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Ebru Kurban, Ekrem Baki, Emine Arslan, Emine Uçak Erdoğan, Enis Başakın, Enver Bakırcı, Erdinç Yazıcı, Erol Erdoğan, Prof. Dr. Erol Göka, İbrahim Ertan Yülek, Ethem uludağ, Eyüp Kanar, Fethi Aca, Fikret Karapekmez, Fuat Fidan, Fuarkan Torlak, Gönül Kafkas, Halil Aydın, Halil Yıldız, Halit Özel, Hasan Kaya, Hatice Aydın, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, Dr. Hüseyin Güleç, İbrahim Durmaz, İbrahim Tenekeci, İlknur Karaaslan, İlyas Dönmez, İlyas Keskin, İsmail Aydos, İsmail Karaduman, İzzet Çelik, Kemal Albayrak, Kenan Nuhut, Lütfü Esengün, Emin Aydın, Emin Aydın, Mahmure Boyalı, Mehmet Sıddık Kara, Süleyman Metin Kalkan, Miktat Şahin, Mukaddet Başeğmez, Murat Kargılı, Musa Akbal, Mustafa Alkayış, Mustafa Canbey, Mustafa Enesoğlu, Mustafa Özkan, Doç. Dr. Mustafa Tekin, Mücahit Yanılmaz, Müfit Yüksel, Naci Terzi, Nazım Maviş, Nedim İlci, Nevzat Sudaş, Nezahat Albay, Niyazi Güney, Mustafa Niyazi Yanmaz, Nurettin Aktaş, Orhan Şişman, Osman Aktığ, Osman İbrahim baş, Ömer Özmeni, Ömer Vehbi hatipoğlu, Özlem Urgancıoğlu, Rahmi Korkmaz, Remzi Çakır, Rıza Yorulmaz, Sefa Çöl, Saffet Topaktaş, Salih Kaçır, Saliha Sasa, Selahattin Aydın, Selami Yeşil, Semih Simitç, Semra Ünsal, Serkan Acar, Seyfullah Şahin, Sinan Sungur, Süleyman Pektaş, Şahin Kılıçarslan, Prof. Dr. Şevik Dursun, Tuba Albayrak, Türker Sartabaş, Urgan Ergin, Ümmet Kandoğan, Prof. Dr. Vahit Bıçak, Veli Tolu, Yahya Çevik, Yaşar Yıldız, Prof. Dr. Yusuf Tuna, İsmail Zekai Kutan, Ziynet Kır...

Kurucular Kurulu'nun okunmasının ardından, bugüne özel hazırlanan bir sinevizyon yayınlanmaya başladı.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu ülkede herkesin eşit yurttaşlar olduğu, herkesin adaletten, refahtan ve özgürlükten nasibini aldığı ülke temennisinde bulundu.

Kurtulmuş, partisinin ismini açıklamak için Başkent'te Rixos Otel'de basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Kurtulmuş'un konuşması öncesinde gösterilen sinevizyonda, Türkiye'nin adaletini, özgürlüğünü ve refahını istediği vurgulandı. 1 Kasım 2010 tarihinin Türk siyaseti için unutulamaz bir gün olacağını ifade eden Kurtulmuş, bir ay içerisinde partinin kurulmasını sağlayan arkadaşlarına teşekkür etti.

Partinin kurucular kurulu üyeleri arasında eski ANAP'lı Beyhan Arslan, eski DP'li Çağrı Erhan ve Ümmet Kandoğan, eski ANAP Kadınları Kolları Başkanı Ebru Kurban, eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, eski ANAP'lı Refaeddin Şahin gibi isimler yer aldı.

Kurtulmuş: Halkın merkezi bir parti olacağız

Numan Kurtulmuş, sağcı, solcu, muhafazakar, liberal bir parti olmayacaklarını belirterek, "Bu, Türkiye'de halkın merkezi olan bir partidir. Yerimizi halkın merkezi, yeri olarak tanımlıyoruz." dedi. Kurtulmuş, bu ayın sonunda genel kurul yaparak kongrelerini yapacaklarını söyledi.

Numan Kurtulmuş, Ankara Rixos Hotel'de partisinin kurucular kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, mevcut siyasi partilerin sorunlarını çözme yerine, bir takım alanları kavga ve kutuplaşma alanı haline getirme üzerinden siyaset ürettiklerini kaydetti. Kurtulmuş, milletin sorunlarını çözüyormuş gibi yapmayan bir siyasi harekete ihtiyaç olduğunu ifade etti. Türk siyasetinin kullandığı dili reddeden bir kadro olduklarını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin sorunlarını çözecek bir sorunun Türkiye'nin önüne çıktığını kaydetti.

Kurtulmuş, sağcı, solcu, muhafazakar, liberal bir parti olmadıklarını belirterek, "Bu, Türkiye'de halkın merkezi olan bir partidir. Yerimizi halkın merkezi, yeri olarak tanımlıyoruz. Türkiye'nin üzerine yük olan tanımlamaların artık sorunu çözmeyeceği farklılıklarımız ayrışma sebebi olmayacak. Burası süpermarket değil. Burası milletin sesi olacak. Adaletten hiç bir zaman şaşmayacağız. Bizlerin aleyhine olsa bile adaletin tecellisi için çalışacağız. Bürokratik oligarşinin egemenliği yerine kayıtsız şartsız milletin egemenliğini koruyacağız. Türkiye'de siyasal sistemin millete açık hale getirilmesi için hukuki ve sosyal reformların gerçekleştirilmesi ortak hedeflerimizdendir."

Kurtulmuş, bu siyasi kadronun, sözünü esirgemeden söyleyeceğini belirterek, "Bizden inanmadığınız hiç bir şeyi kimse beklemesin. Yeri gelecek kitabın tam arkasından, yeri gelecek tam başından söyleyeceğiz. Üslubumuzda marjinal bir üslup olmayacak. Bu ülkede ve dünyada ancak zalimlere karşı düşmanlık edeceğiz. Siyaset tarzımıza yönelik bazı ipuçlarını sunmak isterim. İttifaklarımızı kapalı kapılar ardında yapmayacağız. Türkiye'nin ve dünya egemenlerinden vize alacak bir siyaset geliştirmeyeceğiz. İttifakımız halkımızla milletle olacaktır. Oligarşik demokrasinin uygulandığı değil demokratik siyasetin uygulandığı bir parti olacaktır. Bir grubun, hizbin partisi olmayacaktır.

Bizden inanmadığınız hiç bir şeyi kimse beklemesin. İttifaklarımızı kapalı kapılar ardında yapmayacağız. Türkiye'nin ve dünya egemenlerinden vize alacak bir siyaset geliştirmeyeceğiz. İttifakımız halkımızla milletle olacaktır. Oligarşik demokrasinin uygulandığı değil demokratik siyasetin uygulandığı bir parti olacaktır. Bir grubun, hizbin partisi olmayacaktır."

OSMANLI GÜNEŞİ AMBLEMİ

Numan Kurtulmuş, partisinin adının 'Halkın Sesi Partisi', ambleminin ise Osmanlı medeniyet güneşi olacağını belirtti. Kurtulmuş, milletin egemen olduğu siyaseti referans aldığın söyledi.

Milli Görüş alışkanlığı

Yeni partisi Halkın Sesi Partisi'ni basına tanıtan Numan Kurtulmuş, basın ve partilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kurtulmuş, salona girişleri sırasında partililerin attığı 'Başbakan Numan' sloganlarına karşılık vermek için dalgınlıkla 'Milli Görüş' işareti yaptı. Necmettin Erbakan'ın sıklıkla kullandığı 'Baş parmak açık sıkı yumruk' ile partilileri selamlayan Kurtulmuş, kürsüye çıktığında ise el sallayarak selam verdi, Milli Görüş selam yapmadı.

CİHAN

 

Etiketler :