İşte sigarayı bırakmanın en kolay yolu

İşte sigarayı bırakmanın en kolay yolu

Zehir saçan sigaradan kurtulmak sanıldığı kadar zor değil. Uzman Dr. Kasapoğlu, 'Portakal suyu içmek nikotin isteğini azaltır, sigarayı bırakmaya yardımcı olur' tavsiyesinde bulunuyor..

Sigara yaşamı tehdit eden önemli hastalıkların bir nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Liv Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı Tuğçe Kasapoğlu, sigarayı bırakmanın zor olmadığını belirterek, "Canınız sigara istediğinde yakmadan önce bir bardak süt ya da küçük bir fincan meyve suyu için. (portakal, greyfurt, vişne) Ağız içi PH ne kadar asidik olursa nikotin isteği ve emilimi o kadar yavaş olur'' diyor ve sigaraya sonsuza dek elveda demenin yollarını şöyle anlatıyor:

- Hedeflediğiniz bırakma gününden 2 hafta önce, katran ve nikotin içeriği düşük bir markaya geçin. Bu, sigara içme davranışınızı değiştirmenize yardımcı olacaktır.

- Her bir sigaranın sadece yarısını için. n Her gün ilk sigaranızı yakmayı bir saat geciktirin.

- Günün yalnızca tek ya da çift saatlerinde içme kararı alın.

- Yeme alışkanlığınızı, sigarayı azaltmanıza yardımcı olacak şekilde değiştirin. Örneğin süt için.

- Kafanızı toplamak istediğinizde sigara yerine bir bardak meyve suyu için.

- Kül tablalarınızı boşaltmayın. Bu, her gün kaç sigara içtiğinizi size hatırlatacak, izmaritlerin görüntü ve kokuları hoş olmayacaktır.

- İçtiğiniz her bir sigaranın farkına varın. Ters elinizi kullanarak, sigarayı farklı bir cebinize ya da her zaman koyduğunuzdan başka yerlere koyarak sigaraya uzanma davranışınızı kırın.

 

SİGARADAN SOĞUTACAK BESİNLER:

Yulaf ezmesi: 20 gün boyunca her gün günde 2 yemek kaşığı sıcak suda bekletilmiş yulaf tüketmek, nikotin bağımlılığını azaltır.

Portakal: 20 gün boyunca her gün yarım portakal tüketmek nikotin isteğini yüzde 79 kırar.

Domates: Domates suyu ve sigara beyinde aynı bölgeyi uyardığı için sigarayı bırakanlara ilk 20 gün 1 çay bardağı domates suyu öneriliyor. Böylece bağımlılık giderek hafifler.

Muz: Hem sigarayı bırakmada hem de sigaranın yarattığı zararlı etkileri yok etmede B vitamini ve potasyum içeriği ile yardımcı olur.

Elma: 2007'de yapılan bir çalışmada; düzenli elma tüketiminin akciğer fonksiyonlarını iyileştirdiği bulunmuştur.

Tam tahıllar: İçerdikleri E vitamini ile akciğer kanserine karşı koruyucudur.

Ispanak, kinoa, badem, esmer pirinç: Her gün koyu yeşil yapraklı sebze ve tam tahıl kaynağı bir besin tüketmek sigara içme isteğini bastırır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.