İşte son referandum anketi

İşte son referandum anketi

Eylül'deki referanduma sayılı günler kala işte son referandum anketi ve sonuçlar...

GENAR tarafından 31 ilde 30 Ağustos-5 Eylül arasında 31 il ve bunlara bağlı ilçelerde 4 bin 295 kişiyle yapılan anayasa referandumu araştırmasının sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 53.8'i "evet" derken yüzde 46.2'si "hayır" oyu vereceğini belirtti.

100 katılımcıdan 92'si sandığa gideceğini açıklarken, boykot kararı alan BDP'nin seçmeninin yüzde 84.6'sı da "evet" oyu vereceğini belirtti.

Katılımcılara sorulan "referandumdaki oyunuzu belirttiniz. Bu kesin kararınız mı" sorusuna yüzde 11'lik kesim "kararım değişebilir", yüzde 89'luk kesim ise "kararım değişmez" yanıtını verdi. Bölgelere göre "evet-hayır" dağılımı da yapıldı. Buna göre Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden "evet" çıkarken, Ege ve Akdeniz'de ise "hayır" oyları çoğunlukta olacak. Araştırma kadınların daha "hayırcı", erkeklerin ise "evetçi" olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya katılanlara yöneltilen "bu pazarseçimolsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz" sorusuna ise katılımcıların yüzde 43.4'ü AK Parti, yüzde 27.8'i CHP, yüzde 13.3'ü MHP, yüzde 3.9'u BDP ve yüzde 3.4'ü Saadet Partisi yanıtını verdi. Halkoylamasındaki "hayır" kampanyasının MHP'nin parti tabanında olumlu karşılanmadığı ve oy oranındaki düşüşün de buna bağlı olduğu belirtildi.

Etiketler :