İşte son seçim anketi

İşte son seçim anketi

Bu pazar Milletvekili Genel Seçimi olsa hangi partiye oy verirdiniz sorusuna halk % 46,4 ile AK Parti cevabını vermiş.

Samanyolu Haber TV'de Şemsettin Efe'nin sunduğu Öğle Arası programının konukları, GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen ve Siyaset Ekonomi Ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Koordinatörü Hatem Ete oldu.

Programda, 2010'un ardından yapılan en son toplum siyaset araştırmasının verileri de konuşuldu. Seçime 5 ay kala yapılan son anketteki rakamlar ise şöyle; Bu pazar Milletvekili Genel Seçimi olsa hangi partiye oy verirdiniz sorusuna halk % 46,4 ile AK Parti cevabını vermiş.

AK Parti - 46,4 CHP - 24,3 MHP - 13,4 BDP - 5,2 SAADET -1,6 HAS - 0,6 DİĞER - 8,5

Dikkat çekici diğer rakamlar ise halkın yüzde kaçının hangi partiye kesinlikle oy vermem sorusuna verilen cevaplardan çıktı. Ak Parti'ye kesinlikle oy vermem diyenlerin oranı % 46,9. .. % 68,4 CHP'ye, % 71,1 MHP'ye kesinlikle oy vermem diyor. Bu sorudaki verilerde en yüksek oran ise % 90,5 ile BDP'ye ait. Haziran 2011 seçimlerinde de partilerin öncelikli konusu olacak olan Anayasa Değişikliği de halka sorulan sorular arasında. % 53,4'lük bir rakam çalışmaları destekliyor.

Sivil Anayasa'ya 'hayır' diyenlerin oranı ise % 33,7. .. % 12,9'luk bir kesim ise kısmen destekleyeceğini açıklıyor. Şimdiye kadar yapılan bütün anketlerde olduğu gibi Türkiye'nin en temel sorunu yine ekonomi... Rakam % 47,5.

CİHAN
 

Etiketler :