İşte Suriye Gerçekleri

İşte Suriye Gerçekleri

Cihangir İşbilir, bilinmeyen Suriye Gerçeklerini köşesine taşıdı.

Cihangir İŞBİLİR, iki gündür Vahdet Gazetesindeki köşesinde, Suriye Gerçekleri'ni yazıyor. Cihangir İŞBİLİR'in yazılarında ön plana çıkan bölümleri istifadenize sunuyoruz: 

"Suriye krizi beşinci yılını doldururken “Suriye gerçekleri” hakkında zihinler hâlâ berrak değil. Bu keşmekeşten en çok Tahran-Washington-Moskova hattındaki senaristler istifade ediyor. Şam artık oyun bile kuramıyor; istiyor ama eline verilen senaryoyu oynamaktan başka çaresi yok. Türkiye tüm fedakârlığına, ilkeli, vicdanlı ve beşerî dış politikasına rağmen civarındaki tehlikeyi bertaraf edebilmiş ve Suriye’de Türkiye aleyhine kurulan tuzakları henüz bozabilmiş değil."

TETİKÇİLER FARKLI,TETİĞİ ÇEKEN AYNI

"Suriye’de ne PYD-DAEŞ çatışmaları ne Esed-PYD-DAEŞ çatışmaları ne de ABD liderliğindeki koalisyonun DAEŞ’i imha etmek için bombalaması gerçekçi değil. Ustaca kurgulanmış bir ilüzyon hepsi... " 

"Demografik yapıyla oynamak ve sahayı dizayn etmek için sun’î çatışmalar çıkartılıp koalisyon müdahalelerine gerekçe oluşturuluyor. "

"Bir gün, kendisine ihtiyaç kalmadığında, DAEŞ balonunun patladığını göreceğiz ama geriye harap olmuş bir ülke, ölen yüzbinler, parçalanmış toplum ve kuzeyde bir PYD/PKK, sahilde bir Nusayri devletine uyanabiliriz… "

 ‘Esed lobisi’ tahminlerin ötesinde oldukça yoğun ve kuvvetli bir şekilde medyadan sivil topluma, siyasetten bürokrasiye kadar birçok sahayı etkilemeye ve yönlendirmeye devam ediyor. Suriye krizinin başından beri CHP, MHP ve Saadet Partisi’nin siyasetlerini bu lobiler ciddi anlamda etkiledi.

 "Suriye muhalifleri arasında önemli denilebilecek sayılarda Doğu Türkistanlı ve Özbek direnişçiler de var. Bakmayın bizim bir kısım medyanın “cihadçı” diye bu direnişçileri bir yerlere yamamaya çalışmasına! İşin aslı Doğu Türkistanlı ve Özbek direnişçiler mutedil muhalif kesimlerin bel kemiğini oluşturan birliklere sahipler."

"DAEŞ bunu (şehadet arzusu) çok iyi bildiği için çatışmalara daha çok saf niyetlerle örgüte katılanları sürüp “Biz rejimle de savaşıyoruz!”, “Biz Amerika ile PYD/YPG/PKK ile savaşıyoruz!” diyerek ortalama Müslümanlar üzerinde kahraman olarak kabul edilebilecekleri bir zemin hazırlıyor."

"Bugün Suriye, küresel güç ve nüfuz mücadelesinin birinci sahnesi olduğu gibi İslam Dünyasını dönüştürmenin ve kontrol altına almak için kurulan tuzakların ana üssü olmuş durumda! Onun için İslam Dünyası’nın uyanıp Suriye’de Esed rejimi ve müttefikleri ile birlikte DAEŞ ve YPG’ye karşı da savaşan muhaliflerin kazanması için seferberlik halinde çalışmaları gerekiyor…  

YAZILARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ: 

http://www.gazetevahdet.com/suriye-gercekleri-2-3153yy.htm

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.