İşte Türkiye'nin kilitlendiği haber!

İşte Türkiye'nin kilitlendiği haber!

Vakit, polis ve savcılığa dayandırdığı haberinde öyle bir fotoğraf karesi yayınladıki gündeme bomba gibi düştü!

 

Vakit'in yeni iddiası kafaları karıştırdı. İddiaya göre polis tarafından PKK'lı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Burhan kod adlı Hasan Lala'nın evinde yapılan aramada Türkiye'yi sarsacak bir fotoğrafa ulaşıldı. Lala'nın birlikte fotoğraf çekildiği kişi ise karargahta üst düzey bir komutanın oğlu M.B. ! İşte inanılması güç ancak orjinali poliste olduğu iddia edilen o fotoğrafın ilginç öyküsü;

Vakit'te yayınlanan ve Yener Dönmez imzalı haber ve yayınlanan bir fotoğraf kafaları fena karıştırdı. Polis ve savcılık tutanaklarına dayandırılan iddiaya göre terörle mücadele ekipleri, İstanbul'da geçtiğimiz yılın Nisan ayında yapılan PKK örgütüne yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Polis terörist Burhan kod adlı Hasah Lala'nın evine yaptığı baskında, örgütün İstanbul faaliyetlerine ilişkin çok önemli bilgilere ulaştı. Lala ile birlikte ele geçirilen iki kişi terör örgütüne üye olmak suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, şahısların ev aramalarında ruhsatsız silahların yanı sıra çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirildi.

ÇOK SAYIDA KANLI EYLEME KATILMIŞ

Şu anda cezaevinde bulunan PKK'lı Hacer Nar, polisteki sorgusunda, PKK kamplarında eğitim gördüğünü Madur Kampın'da Şemdin Sakık ile görüştüğünü ve bayanlardan oluşan bir bölüğün komutanlığını üstlenerek çok sayıda kanlı eyleme katıldığını itiraf etti. Nar'ın polisteki ifadesinde BDP Milletvekili Sabahat Tuncel'in de 2004 Haziran ayında PJA delegesi olarak kamplara katıldığını iddia etti.

PKK'LI LAL'IN AKIL KARIŞTIRAN FOTOĞRAFLARI

Polis, örgütün dağa çıkacak gençleri yönlendirdiği iddia edilen Burhan kod adlı Hasan Lala'nın evinde yaptığı aramalarda ise örgüte yönelik çok önemli bilgilere ulaştı. Savcılıktaki ifadesinde, evinde yapılan aramalarda ele geçirilen örgütsel dökümanlar ve fotoğraflar hakkında bilgi veren Lal'ın, bir fotoğraf karesine ilişkin anlattıkları ise şaşırttı!

PKK'LININ İDDİASINA GÖRE KAREDEKİ M.B

Lala'nın savcılıktaki iddiasına göre, kendisiyle birlikte çekilmiş çok samimi fotoğrafların birçoğu Genelkurmay'da üst düzey bir komutanın oğlu olan M.B.'ye ait. Beşiktaş Kültür Mahallesi Ahmet Yesevi Sokak'ta bulunan 4 Numaralı evin yatak odasında ele geçirilen o fotoğraflardan birinde gerçekten, Lala'nın, o üst düzey komutanın oğluyla çekilmiş fotoğrafları bulunuyor.

ASKER YAKININA TORPİL İDDİSI

Hasan Lala adlı terörist, evinde yapılan aramada elde edilen “GEVAŞ İLÇE JAND. ASAYİŞ KOMUTANLIĞI YOLDÖNDÜ KARAKOLU HAKAN TARİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER” yazılı doküman hakkındaki savcılık sorusu üzerine, Van'da kısa dönem askerlik yapan bir yakınına yardımcı olmak üzere aracılık etmek için bu notları tuttuğunu söyledi.

Hasan Lala, “İZMİR GAZİEMİR HAVA OKULUDA KD. ÜST ÇAVUŞ NATO İZMİRİ İSTİYOR ERDAL GÜLER SİCİL 2000/027” yazılı dokümanın ve dokümanda ismi geçen Erdal Güler'in kim olduğunun sorulması üzerine de, bu şahsın İzmir'de Gaziemir Hava Okulunda rütbeli pilot olduğunu ve M.B ile görüştüğünü öğrenen yakınlarının isteğiyle bu şahsın yerinin değiştirilmesi için yazmış olduğu not olduğunu ifade ve iddia ettiği öğrenildi.

BAŞKA ASKER ÇOCUKLARI İLE DE İRTİBATI VAR

Galeri işleten Lala'nın, maddi imkanlarını da kullanarak başka asker çocukları ile de yakınlık kurduğu da tespit edildi ve bu irtibatlar savcılık ifadesinde soruldu. Ele geçen belgelerde, Lala'nın bir reklam ajansına da ortak olduğu ve çok sayıda yerli ve yabancı bayanla fotoğrafların çekilmiş olduğu ve bayanlardan oluşan bu çevrenin etkinliklerde yer aldığı görüldü.

İşte o kare;

 


Etiketler :