İşte yeni adı

İşte yeni adı

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP), 13 Mart'ta yapılacak kongre sonrasında yeni isim almaya hazırlanıyor. SHP'nin sadece adı değil genel başkanı değişiyor.

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) 13 Mart günü yapacağı kongrede hem ismini hem de genel başkanını değiştirecek. Partinin yeni adı Toplumsal Eşitlik Partisi (TEP) olacak. Genel Başkanlık için ise Ziya Halis ile Fikri Sağlar'ın isimleri öne çıkıyor.

Bir süre önce kendini fesh etme ve "Yeni Sol Parti" adı ile yola devam etme kararı alan SHP yine fikir değiştirdi. Ali Balkız, Gencay Gürsoy, Ahmet İnsel ve Fuat Keyman'ın öncülük ettiği "yeni sol parti girişimi" çalışmalarının sonuna geldi. Ufuk Uras'ın da katılması beklenen ve SHP'nin kendini fesh etmesiyle birlikte kurulacak olan partinin adının "Toplumsal Eşitlik Partisi" olması yönünde karar alındı. Bu karar parti üyelerinden saklanıyor. Partililer, yeni ismi ve logoyu 13 Mart'taki kongrede görecek.

Öte yandan, SHP'nin feshedilerek Toplumsal Eşitlik Partisi adını alacak olması "Genel başkan kim olacak?" sorusunu de beraberinde getirdi. www.gercekgundem.com'un Ankara'daki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, genel başkanlık için beş isim öne çıktı. Gencay Gürsoy, Hüseyin Ergün, Ziya Halis, Fikri Sağlar ve SHP Bursa İl Başkanı Deniz İçer'in genel başkanlık için adaylığını koyacağı bilgisine ulaşıldı.

Etiketler :