İşte Zek'i kaçıran isim

İşte Zek'i kaçıran isim

Dönemin savcısı Zekeriya Öz'ün firarını, beleş tatiline fatura arayan Aytaç Ocaklı planladı.

Darbe suçundan hapse atılacağını anlayınca yurt dışına kaçan paralel savcı Zekeriya Öz'ün sır firarı aydınlandı. İki ismin Gürcistan imamı Yaşar Buyacı tarafından Sarp Sınır Kapısı'nda karşılandığı sonra da Ukrayna'ya uçtuğu tespit edildi. Öz ve Kara'nın kaçış planını hazırlayan isim hiç de yabancı değildi. Türkiye-Gürcistan-Ukrayna üçgenindeki büyük firar organizasyonunu, Zek'in kişisel sorunlarını çözmek için seferber olan işadamı Aytaç Ocaklı ayarladı.

AVUKATTAN SINIRA SERVİS

Takvim'in haberine göre Öz'ün fatura gösteremediği on binlerce dolarlık ultra lüks Dubai tatilinin faturasını almak için Ali Ağaoğlu'nun ofisini basan Aytaç Ocaklı, firar organizasyonunda da başrolü oynadı. Büyük gizlilik içinde hareket eden eski savcılar Öz ile Celal Kara, tutuklu olan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Danyal Kılıçalp tarafından karayoluyla gece yarısı Sarp Sınır Kapısı'na getirildi. Burada kıyafet değiştirip, mavi tişörtler giyen eski savcılar, pazartesi sabah saatlerinde yarım saat arayla kapıdan geçti. Henüz yakalama emri çıkmadığı için görevliler hiçbir engel çıkarmadı.

İSTANBUL-BATUM-KİEV ÜÇGENİ

Karşı tarafta kaçakları, Gülen Örgütü'nün Gürcistan imamı 'kasap' lakaplı Yaşar Buyacı bekliyordu. Kaçış ekibi Batum yakınlarındaki Kasap Yaşar'ın çiftliğine ulaştı. Zek, yakalanma korkusuyla burada ikram edilen kahvaltıyı bile reddetti. İkili araç değiştirip Tiflis'e geçti. Saat 06:30'da Ukrayna havayollarının Tiflis-Kiev seferini yapan uçağına bindi. Kiev'de ise Aytaç Ocaklı kaçakları karşılayarak, Öz ve Kara'yı önceden hazırlattığı bir daireye yerleştirdi. Kaçaklar böylece Gürcistan'dan ayrılarak izini kaybettirdiğini düşündü.

ERMENİSTAN: BİLGİMİZ YOK

Artvin Valisi Kemal Cirit, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçtığını açıklamıştı. Ermenistan Ulusal Güvenlik Teşkilatı Basın Bürosu ise haberle ilgili olarak "Böyle bir bilgimiz yok" açıklamasını yaptı. Bakırköy Başsavcılığı ise Öz ve Kara'nın iadesi için Dışişleri'ne gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na difüzyon mesajı yolladı.

HÜRRİYET SINIRI GEÇTİ

DHKP-C'li teröristleri savunan, PKK'ya 'terörist' diyemeyen Hürriyet, yeni bir skandala daha imza attı. Aydın Doğan'ın gazetesi, haklarında tutuklama kararı olduğu halde yurt dışına firar eden iki savcı için 'Kaçtı' diyemedi. Gazete, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın kaçışını "İki savcı Gürcistan'a geçti" diye verdi. Hürriyet aynı zamanda bu haberi, Gülenciler'in "Kaçmadılar, hicret ettiler" yorumuyla sunmayı ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.