İstifa eden HDP'li bakanlardan ilk açıklama

İstifa eden HDP'li bakanlardan ilk açıklama

HDP'li bakan, görevlerinden istifa etme gerekçesi olarak PKK ile mücadele'nin hükümette kendilerine sorulmamasını gösterdiler.

Seçim hükümetinde yer alan ve bugün görevlerinden istifa eden Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan saat 16:30'da HDP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Ali Haydar Konca, istifa gerekçelerini açıklarken görevlerini yürütemede olumsuzluklar yaşadıklarını ve nedeninin AK Parti olduğunu belirterek şunları söyledi:

PKK'YI BİTİRECEKLER İSTİFASI

"Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye’de seçim sonrası tabloda koalisyon oluşturulamaması, ya da oluşmaması sonucu Anayasa’ya göre geçici hükümeti kurulmasına yol açmış oldu. Biz de HDP’nin vekilleri olarak seçilmiş iki bakan sıfatıyla görev aldık. Bir süredir görevi yürütmeye çalışıyorduk. Ancak fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar nedeniyle bugün istifa etmiş bulunuyoruz. İstifa gerekçelerimizi açıklamak üzere bu toplantıyı düzenledik.

 

HDP'Yİ BARAJIN ALTINDA BIRAKMAYI HEDEFLEYEN AKP...

Bilindiği gibi 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarı, Türkiye’nin tüm sandıklarında tüm halklarımızdan tarihi bir ders almıştır. Tüm stratejisini HDP’yi barajın altında bırakmayı hedefleyen Saray ve AKP unutmayacakları bir hezimetle karşılaşmışlardır. HDP’nin tarihi bir başarı kazanması, 258 sandalyeyle karşılaşmaları Türkiye siyasi tarihinde yeni bir kapının aralandığını açıldığını ortaya koymuştur.

SEÇİM SONUÇLARINA KARŞI BİR SAVAŞ VE DARBE KONSEPTİNİ DEVREYE KOYMUŞLARDIR

Halklarımız, TBMM çatısı altında tüm sorunların çözülmesi görev ve sorumluluğunu tanımlamıştır. Bu mesajların hayata geçmesi, koalisyon hükümetinin kurulması seçimlerle birlikte zorunlu bir gereklilik olarak ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki bugüne kadar demokrasi sandık olarak tanımlayan, Saray ve talimatlandırdığı AKP, 8 Haziran’dan itibaren 7 Haziran seçim sonuçlarına karşı bir savaş ve darbe konseptini devreye koymuşlardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.