Yardımsever Türk halkı MİT'e elini uzattı

Yardımsever Türk halkı MİT'e elini uzattı

Türk halkı ajanlığa soyundu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'na başvuranların yarısı, teşkilata yardımcı olmak amacıyla müracaat ediyor.

İstatistik verilere göre, 2011 yılında MİT'e başvuranların yüzde 44'ü yardımcı olmak amacıyla müracaat ederken; 2012 yılının haziran ayında bu oran yüzde 75'e çıktı. MİT'in verilerine göre, kuruma Haziran 2012'de toplam bin 292 kişi başvuru yaptı. Müracaatların 210'una MİT tarafından cevap verildi.

Bilgi edinmek için başvuranların sayısı ise 322 iken; MİT'e yardımcı olmak için başvuranların sayısı da 970. Haziran ayında yardımcı olmak için arayanların oranı yüzde 75'e denk geliyor. 2011 yılında ise MİT'e başvuranların sayısı 15 bin 476. Bilgi edinmek için müracaat edenler 8 bin 635 iken; cevap verilenler 5 bin 658. MİT'e yardımcı olmak için başvuranların sayısı ise 6 bin 841. İstatistik verilere göre MİT'e başvuranların yüzde 44'ü yardımcı olmak amacıyla müracaat ederken; bilgi isteyenlerin oranı ise yüzde 56. MİT'in resmi internet sitesinde, "Nasıl Yardım Edebilirsiniz?" başlığıyla bir bölüm yer alıyor.

Çeşitli bilgilerin aktarıldığı bölümün sonunda ise bir bilgi formu bulunuyor. Bu bölümde ülke bütünlüğü, ayrıca halkın güvenliği adına yoğun çaba sarf eden MİT için hayali olmayan, husumet içermeyen gerçek bulgulara-delillere dayanan her bilginin önem arz ettiği ve kıymetlendirmeye alındığı vurgulanıyor.

"Eğer ulusal güvenliğimize zarar verebilecek, tehdit oluşturabilecek herhangi bir bilgiye sahipseniz bunu bizimle paylaşmanızı isteriz." denilen bölümde, "Bizim işimize yarayacağını düşündüğünüz bir bilgiye mi sahipsiniz? Ülke güvenliği bağlamında 2937 Sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda yer alan görevlerimiz kapsamında herhangi bir çaba sarf etmeksizin gördüğünüz, duyduğunuz, bildiğiniz hususları aşağıdaki format çerçevesinde iletmeniz, görevlerimize katkı sağlayacaktır. Mesajınızı isim vermeden de gönderebilirsiniz, ancak herhangi bir araştırmaya yönelmemizi istiyorsanız kendinize ulaşmamızı sağlamak üzere adınızı/soyadınızı ve adres detaylarını da belirterek, mesajınızı gönderebilirsiniz. Bu formu kullanacakların kimliği, üçüncü kişi/kurumlar nezdinde saklı tutulmaktadır. Aşağıda bulunan form vasıtasıyla sitemize gönderdiğiniz tüm bilgiler Secure Socket Layer (SSL) kullanılarak şifrelenmekte ve böylece üçüncü şahısların müdahalesine karşı korunmaktadır." ifadeleri kullanılıyor .
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.