İstiklal Marşı'na bağlamalı klip

İstiklal Marşı'na bağlamalı klip

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılında, 58 bağlama ile seslendirilen Milli Marş için klip çekildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sazdan Adam Grubu bu yıl ise İstiklal Marşı’nın 95. yıldönümü için 58 bağlamacı ile Milli Marşı ağlama ile çaldı. Amatör bağlamacıların saz çaldığı klipte İstiklal Marşı işaret dili ile söylenirken, sözleri ise alt yazı ile geçildi.

300’ün üzerinde çocuk ve yetişkine bağlama öğreten ve ‘Sazdan Adam’ olarak anılan Mehmet Ali Ürkmez, İstiklal Marşı’nı ilk kez milli enstrümanla düzgün bir şekilde çalıp klip çektiklerini söyledi.

İstiklal Marşı'na bağlamalı klip VİDEO

NİTELİKLİ VİDEOLAR YOKTU

Ürkmez, “İstiklal Marşı’nın bu yıl 95. yılı sosyal paylaşım sitelerine baktığımızda bağlama ile İstiklal Marşı yazdığımızda çok nitelikli videolara ulaşamadık. Çoğu yatak üzerinde, sigara içilirken veya şortla çalınmış. Bu bizim milli marşımız, enstrüman da milli çalgımız, bizde bu işe gönül veren insanlarız. Daha nitelikli bir video olsun diye uğraştık. Belki bu kliple üstatları da alarm durumuna sokup daha güzel işler ortaya çıkartabiliriz. Bu klibe de belki olumlu yada olumsuz eleştiriler gelecek ama bizim amacımız bir adım atmak, kilometre taşı olmak. İnşallah başarabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.