İstiklal'de 3. Havalimanı'na tepki yürüyüşü

İstiklal'de 3. Havalimanı'na tepki yürüyüşü

3. Havalimanı'nın yapımına tepki gösteren Kuzey Ormanları Savunması isimli grup, İstiklal Caddesi'nde protesto yürüyüşü düzenledi.

Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanan Kuzey Ormanları Savunması isimli bir grup, doğa tahribatına yol açacağı gerekçesiyle 3. Havalimanının yapımına karşı çıkarak, yaklaşık 200 kişinin katılımıyla protesto gösterisi düzenledi. Gruba CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Melda Onur ve Aykut Erdoğdu da destek verdi.

"3. Havalimanı sermayenin yeni talanı" yazılı pankart açan grup buradan Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında ağaç kılığına giren bir grupta kortejin önünde yürüyerek dikkat çekti. Yürüyüş sırasında göstericiler tarafından, cadde üzerinde bulunan bir apartmanın 2'inci katından "Doğaya, insana, hayata düşman recop tazyik gazdoğan" yazılı pankart sarkıtıldı. Kısa bir süre asılı kalan pankart daha sonra asanlar tarafından kaldırıldı.

POLİS YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ

"Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Susma sustukça her yer beton olacak" sloganları atan grubun önü Galatasaray Meydanı'nda TOMA ve çevikkuvvet tarafından kesildi. Megafonla anons yapan polis, grubun daha fazla ilerlemesine izin vermeyeceklerini bildirdi. CHP'li milletvekilleri de polis müdürleriyle görüşerek grubun Fransız Konsolosluğu'na kadar yürümelerine izin verilmesini istedi. Görüşmenin yapıldığı sırada ağaç kılığına giren göstericiler yürümek isteyince çevikkuvvet ile göstericiler arasında gerginlik çıktı. Tekerlekli sandalyeli bir kişi de TOMA'nın önüne geçerek TOMA'ya döviz bıraktı.

EYLEMCİLERLE BİR VATANDAŞ ARASINDA ARBEDE

Bu sırada yoldan geçen bir kişinin laf atması üzerine bazı göstericilerle o kişi arasında kavga çıktı. Diğer göstericilerin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. Yapılan görüşmelerden yürüyüşe izin çıkmayınca Kuzey Ormanları Savunması adına tiyatro oyuncusu Erol Babaoğlu çevikkuvvet barikatı önünde basın açıklamasını okudu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul halkı kulak ver! Talan lobisi, en büyük orman ve tarım alanı tahribatını, en büyük kuraklık tehdidini, en büyük hayvan kırımını barındıran, en şaibeli projesini; 22 milyar avroluk 3. Havalimanı vurgununu başlattı. 20 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan; 70'ten fazla hayvan türü, sayısız endemik bitki, İstanbul'a can veren su havzaları ve son tarım alanları talan lobisinin çıkarları uğruna tedit altında. Kuzey Ormanlarında gümbür gümbür çalışan dozerler, seni nefesini, çocuklarını geleceğini ezmek için harekete geçti. Önce ağaçlar sonra kuşlar sonra mahallen sonra çocukların..."

Grup açıklamanın ardından eyleme son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.