İsveç’te Aşık Veysel’e yakışacak proje

İsveç’te Aşık Veysel’e yakışacak proje

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog-Müzeler Hibe Programı kapsamında, Müzeler Arası Kültür İttifakı Projesi (Cultural Alliance Between Museums Project) Stockholm’de start aldı.

Sivas Müze Müdürlüğü ve İsveç’in başkenti Stockholm’de Synskadades (görme engelliler) Müzesi ortaklığında yürütülen ”Müzeler Arası Kültür İttifakı Projesi” kapsamında, Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi, görme engellilerin de gezebileceği şekilde düzenlenecek.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

 Sivas Müze Müdürlüğü tarafından, Synskadades müzesi ortaklığında uygulanan Sivil Toplum Hizmeti: AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog-Müzeler Hibe Programı kapsamında, Müzeler Arası Kültür İttifakı Projesi (Cultural Alliance Between Museums Project) Stockholm’de start aldı.

Programa Türkiye’den Sivas Müze Müdürü Ayşegül Canan Ortakçı, Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçkun, Müze arkeologu Adem Bedir, Kültür ve Turizm bakanlığında iç mimar Ebru Yelen, proje koordinatörü Gamze Bekiş, Müze şefi Fahrettin Çabuk, ve Sivas anıtlar ve rövele sorumlusu Özcan Duman katıldı.

Âşık Veysel Müzesi’nin İsveç’teki proje ortağının Görme Engelliler Müzesi ve Görme Engelliler Federasyonu olduğunu ifade edenSivas Müze Müdürü Ayşegül Canan Ortakçı, bu müzedeki tarihi masalar, mutfak malzemeleri ve haritaların hepsinin kabartmalı, engellilerin anlayabileceği şekilde yapıldığını ve açık teşhir şeklinde konulduğunu söyledi.

Bu proje kapsamında İsveç, Finlandiya, Danimarka ve Estonya ülkelerini ziyaret ederek 23 müze gezdiklerini dile getiren, Ortakçı, ‘’Stockholm’de bulunan hibe ortağımız Synskadades (görme özürlüler) müzesi müdiresi Gilda Stiby Pelkonen’e teşekkür ediyorum. Ortak çalışmalarımız sonunda Sivas Müze Müdürlüğüne bağlı Aşık Veysel müzesini yeniden teşhir, tanzim ve kürasyonunun yenilenmesi, aynı zamanda görme engellilerin, müze ilişkisini kurması konusunda büyük bir mesafe kaydettik’’ şeklinde konuştu.
Proje kapsamında 8 kişilik bir ekiple 2 hafta boyunca İsveç’te müzecilik eğitimi aldıklarını belirten Ortakçı, kendilerine yardımcı olan Euprocon Consulting şirket müdürü Sabri Karadağ’ada yardımlarından dolayı teşekkür etti. 

dsc_0283-...jpg

dsc_0650.jpg

dsc_0498.jpg

001.20120513030731.jpg

dsc_0061.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.