İsveç BM Önünde UETD, İsrail'i kınadı...

İsveç BM Önünde UETD, İsrail'i kınadı...

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Gençlik Kolları, İsveç'in Başkenti Stockholm'ün Birleşmiş Milletler binası önünde, Filistin'de yaşanan insanlık dışı olaylara dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Gençlik Kolları, İsveç'in Başkenti Stockholm'ün Birleşmiş Milletler binası önünde, Filistin'de yaşanan insanlık dışı olaylara dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı.

UETD İsveç Gençlik Kolları tarafından yapılan basın açıklaması, İngilizce, İsveççe ve Türkçe olarak üç dilde yapıldı. Basın açıklamasına UETD İsveç Gençlik Kolları Başkanı Selahaddin Bozkurt, yönetim kurulu üyeleri; Eda Deniz, Rabia Yıldız ve Suat Abay katıldı.

Basın açıklamasının ardından İsveç BM Basın sorumlusu Pekka Johansson, UETD İsveç Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulunu içeri davet ederek kahve ikram etti.

Açıklamanın içeriğinin büyük bir kısmına katıldığını söyleyen BM Basın sorumlusu Pekka Johansson, İsveç'in Filistin'i tanımasınada kendilerinin büyük destek verdiğini açıkladı. Basın açıklamasının bulunduğu bülteni alan Johansson, açıklamayı gerekli mercilere ulaştıracaklarının sözünü verdikten sonra, Filistin konusunda gençleri, İsveç Dış İşleri Bakanlığına da giderek aynı açıklamayı bırakmalarını istedi.

BASIN AÇIKLAMASI 7 ÜLKEDE EŞ ZAMANLI YAPILDI

Ayrıca Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gençlik Kolları basın açıklaması, İsveç dışında, Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İngiltere ve İsviçre olmak üzere 7 ülkede ki BM binaları önünde eş zamanlı gerçekleşti.

1972538_696387780454934_1930558456591068654_n-(1)-001.jpg

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

İsrail'in yıllardır Filistinli Müslümanlara karşı devam eden zulmüne her gecen gün bir yenisi daha eklenmektedir. Mescid-i Aksa’ ya gerçekleştirilen son saldırı İsrail'in Filistin üzerinde sürdürdüğü 
zulmün barbarlıkta yeni bir boyut kazanmış halidir.

Ortak dinî, tarihî ve kültürel geçmişimizin olduğu, beşerî ve hissî rabıtalarımızın devam ettiği Filistinli kardeşlerimiz,; 20. asrın en mağdur halklarından olup, 21. Asra da en mazlum halk olarak girmektedirler.

İsrail tarafından yıllardır uygulanan sistematik zulüm, işkence, soykırıma dönüşen ablukalar, utanç duvarları ile Filistin'i açık bir hapishaneye çeviren bu taarruzlar ve mazlum halkı yıldırma, öz yurdundan çıkarma - yok etme maksadını güden tatbikatlar İsrail’in bir devlet terörü uyguladığını tartışılmayacak kadar açık hale getirmiştir.

Müslümanların Yahudi düşmanlığı yoktur. Ancak İsraillin uyguladığı terör faaliyetleri ve sapkın Siyonizm düşüncesi kabul edilemez. Müslümanların ilk kıblesi, üç din için de kutsal mekanların merkezi Mescid-i Aksa İsrail tarafından savaş alanına çevrildi.
Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in yerlere atılmasına cüret edildi.
Kimsenin şüphesi olmasın ki, Kur'an-ı Kerim asla (haşa) ayaklar altına alınamaz. 
Mescid içindeki Müslüman kardeşlerimizi tartakladılar. Dışarıda ses bombası, plastik 
mermi ve gaz bombası ile bir çok insanın yaraladılar.

Israil’in bu tür kışkırtıcı faaliyetlerinin kan dökme amacına hizmet ettiği aşikardır.İsrail'in Vandal yönetim anlayışı ; huzurun, barışın, kardeşliğin şehri olması gereken Kudüs'ü insanlık için utanç verici manzaralara maruz bıraktı.

İsrail’in, Filistin'e karşı sürdürdüğü zalim saldırılar sadece Filistin'deki Müslüman kardeşlerimize yönelik olmaktan öte tüm İslam Alemini ilgilendirmektedir.Müslümanlar bu çirkin saldırılara birlikte karşı koymalı, barbarca katliama dur demelidir. İsrail ordusu, kutsal değerlere saldırmaktan bir an önce vazgeçmelidir.

İsrail'inin zulmü karsısında sessizliğini koruyan BM, ABD , AB ve NATO´yu da dünya 
barisinin temini ve insani değerlerin korunması amacı ile burada yaşanan zulme Dur 
demeye davet ediyoruz.

UETD Gençlik teşkilatları olarak Filistinli kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz.Her şartta davalarına sahip ciktiğimizi , desteklediğimizi ve sahip çıkıp desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Kudüs’ün ve Müslüman Filistin halkının sahipsiz olmadığını bir kez daha bütün 
dünyaya beyan ediyoruz.

Müslüman Filistin halkına yapılan zulmü ve taarruzları Tel’in ediyoruz.Ve biz biliyoruz ki ; zafer inananlarındır ve zafer yakindir.

Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

 

10622747_10152745040041797_1734469909041336647_n-(1)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.