İsveç de Libya'ya uçak gönderiyor

İsveç de Libya'ya uçak gönderiyor

İsveç hükümeti Libya'da yaşanan karışıklıklardan sonra bu ülkeden ayrılmak isteyenlerin tahliyesi için bir uçak tahsis ettiğini açıkladı.

İsveç Uluslararası Yardım Bakanı Gunilla Carlsson'un yaptığı açıklamaya göre, İsveç hükümeti, Birleşmiş Milletler tarafından kullanılmak üzere Hercule tipi bir uçağını Malta'da bekletiyor.

Uçağın Libya'da devam eden iç karışıklıktan kaçmak isteyenleri tahliye etmek amacıyla kullanılacağını kaydeden Carlsson, ayrıca Birleşmiş Milletler, Uluslararası Kızılhaç ve diğer uluslararası yardım kuruluşlarının kullanması amacıyla 3.5 milyon avro tutarında maddi yardım yapılmasının kabul edildiğini açıkladı.

  

-AB ÜSKÜP BÜYÜKELÇİSİ GÖREVE BAŞLADI 


ÜSKÜP (A.A) - Avrupa Birliği Üsküp Büyükelçiliğine atanan Danimarkalı (44) diplomat Peter Sorensen, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi İvanov'a güven mektubu sundu.

Cumhurbaşkanı İvanov, görüşme sırasında, Makedonya'nın AB süreciyle ilgili beklentilerini dile getirirken, AB Üsküp Büyükelçisi Sorensen de Makedonya'nın AB üyeliğine kabul edilmesi için gayret sarf edeceğini belirtti.


-MAKEDONYA'DA ERKEN SEÇİME YEŞİL IŞIK


ÜSKÜP (A.A) - Makedonya'da iktidar partisi Makedon Milli Birliği (VMRO) ile "Daha iyi bir Makedonya için" sloganı altındaki seçim ittifakında yer alan parti başkanlarının bir araya gelerek, erken seçimlerin düzenlenmesi için karar aldıkları bildirildi.

Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Başkanı Kenan Hasip'in de katıldığı toplantıda, Makedonya meclis çalışmalarını boykot eden muhalefet partileri yüzünden meydana gelen siyasi krizin aşılması gerekçesiyle erken seçimlere gidilmesi kararı alındığı belirtildi.

Hasip, A.A. muhabirine yaptığı açıklamada, "Makedonya'da meydana gelen siyasi gerginlik yüzünden meclis çalışmaları frenlendi. Erken seçime gidilecek ve Türk Demokratik Partisi de iktidardaki Makedon Milli Birliği ile seçim ittifakında yer alacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :