İsveç Futbol Federasyonu’ndan Türk gençlerine övgü

İsveç Futbol Federasyonu’ndan Türk gençlerine övgü

İsveç Futbol Federasyonu’ndan Türk gençlerine övgü

Stockholm’ün Huddinge belediyesine bağlı Vårbygård bölgesinde ikamet eden Türk gençlerinin 2 sene önce amatör bir ruhla kurdukları FC Vårby futbol takımı başarıları ve misyonuyla adından söz ettirmeyi başardı.

 ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Geçen sene gençlerden oluşan büyük seyirci desteği ile amatör kümede şampiyon olan FC Vårby futbol takımı bu başarısıyla hem bölge gazetelerinde hem de İsveç Futbol Federasyonu’nun web sayfasında yer bularak büyük bir övgüye mazhar oldu. İsveç Futbol Federasyonunun web sayfasında, ‘’Gençlerin takdir edilecek azmi’’ diye verilen haberde, 2 sene önce amatör ruhla kurulan Vårby futbol takımının hücum futbolunu 82 golle süslediğini yazdı. 18 maçta 39 puanla ligi şampiyon olarak bitirdiğini belirten yazıda en yakın rakibi Bengel Tiggers takımına 4 puan fark attığını kaydetti.

FC Vårby takımının yeni sezonda bir üst amatör ligde mücadele etmeye hak kazandığına vurgu yapılarak, özellikle gençlerin Vårbygård ve çevresinde büyük bir misyon yüklendiğinin altını çizdi. Yazıda FC Vårby takımının kurucularının o bölgede ikamet eden gençleri uyuşturucu, alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirme açısından da önemli bir misyon üstlendirdiklerini kaydederken yazının devamında şu cümleler yer aldı.’’FC Vårby futbol takımı tamamen amatör ruhlu gençler tarafından kurulmuştur. O bölgede oturan gençlerinde sahip çıktığı ve destek verdiği bir takım olduğunu,maçları ve antrenmanları izlemeye gelen çok sayıda seyirciden de belli olmaktadır. Bu açıdan da bakıldığında şampiyon olmanın dışında o bölgedeki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak futbol ve spor sevgisini aşılaması bakımından da FC Vårby takımı başarılı bir misyon yüklenmiştir’’ şeklinde yazı son buldu.

Çok güzel bir birliktelik oluşturduklarını söyleyen takımın antrenörü Yasin Yücel, Vårbygård’dan başka Fittja, Alby, Skärholmen ve çevresinde oturan gençlerden oluşan büyük bir taraftar grubumuz var. Haftada iki kere antrenman yapıyoruz, böylelikle bir heyecan ve sinerji yakaladık. Bu sayede gençlerimizi kötü alışkanlıklardan da uzak tutarak spora yönlendiriyoruz. Bu çalışmalarımıza başarılı katkılar koyan takım kaptanı Tuna Yıldız, futbolcular: Yunus Demirok, Aşır Demirkıran ve Emre Demirok’a da teşekkür ederim’’ diye konuştu.

 i.20120116154119.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.